Филип Гунев: Около 200 000 гласа се търгуват средно на избори

0
Може инициативата да идва и от организираната престъпност, каза бившият зам.-министър на МВР
Може инициативата да идва и от организираната престъпност, каза бившият зам.-министър на МВР Видео: NOVA

Може инициативата да идва и от организираната престъпност, каза бившият зам.-министър на МВР

Около 200 000 гласа се търгуват средно след 2021 г., това показват анализите на АКФ. Това е спад с около 100 000 в сравнение с предишния период. Към 1000 са рисковите секции. В тях се наблюдава поведението на избирателите. Това заяви бившият зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев в студиото на „Денят на живо” по NOVA.

„Много трудно е да се спазят обещанията, които се дават относно купения вот. Сигналите се разкриват трудно, ГДБОП трябва да търси с изпреварваща разузнавателна информация къде и как се купуват гласове. Монтана традиционно е по-рисков регион, там гласовете са по-евтини. Цените се променят”, смята той.

Според него политически поръчки стоят зад купуването на гласове. „Има си пазар, има предлагане. Може инициативата да идва и от организираната престъпност. Машинният вот промени някои похвати. Не е задължително да има стройна организация, вероятно има схеми около фирми - корпоративен контролиран вот. Това се случва обикновено когато компанията е зависима от обществени поръчки или политическа благословия”.

По думите му МВР е устроено да не е деполитизирано, защото министърът има пряка политическа власт върху всички нива в полицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Читател
    САЩ-312 милиона население-800.000 държавни служители.ХОЛАНДИЯ -16 милиона население-20.000 държавни служители.БЪЛГАРИЯ-6.5 милиона население- 440.000-държавни служители.Чиновниците ни в относителен порядък са 45 пъти повече от САЩ, 51 пъти повече от Холандия.Според броя на населението пропорционално държавния апарат у нас,на заплата трябва да са по-малко от 9.000 души,а не 440.000! През последните 15-ет години,държавната и общинска администрации, ромската общност,тази огромна армия е работила само в едно направление,за успеха на една партия. Мотивацията на всички е била запазване работното място,запазване на място на държавната ясла.Социалното положение на българите,винаги е било на заден план.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари