Фестивал на драконовите лодки в Русе

7
Събитието ще се проведе в езерото в Лесопарк Липник
Събитието ще се проведе в езерото в Лесопарк Липник Снимка: Фестивал Драконови Лодки / архив

Събитието ще се проведе в езерото в Лесопарк Липник

Предстои първият фестивал на драконовите лодки в град Русе.

Той ще се състои на 22 и 23 юни при свободен вход на езерото в Лесопарка. И през двата дни на гребната база ще се провеждат състезания с драконови лодки, които може да наблюдавате (или да се включите*). В тях може да се включи всеки, който предварително е заявил участие и е посетил няколко тренировки.

От 11:00 до 18:00 часа ще се проведе и мултикултурна програма с музика, танци, творчески работилници, демонстрации на бойни изкуства, атракции за деца, кулинарни изложби, кътове за храна и напитки и много други забавления.

Заедно с цялото семейство ще прекарате уикенд на открито с богата културно-забавна програма и много атракции!

Група запалени фенове на спорта с Драконови лодки сформирахме сдружение с нестопанска цел в обществена полза “ФЕСТИВАЛ ДРАКОНОВИ ЛОДКИ”, целящо развитието на спорта в България чрез организиране на фестивали първо в София, а след това и в други от по-големите градове в страната.

Получихме подкрепата и одобрението на Община Русе и лично на кмета, г-н Пенчо Милков, Българската федерация по кану-каяк и Посолството на НР Китай.

Благодарение на изключително успешното издание на фестивала през 2023, тази година имаме удоволствието да проведем цели два! Стартираме с този в Русе, а след това и София.

Повече за събитието четете ТУК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    ПиАр Бенчи
    Моят либийски тъпкач ще го снимам как се е качил на една лодка и е бръкнал в ноздрите на дракона, за да на изгори порутеното от кумунягата Русе! После ще пусна селфито в Дунавпрост, че да се правим, че нещо работим с него. А всъщност се гласим да сменим и Вгъзилена, че вече одъртя и му омръзна!
  • 2
    2
    Всичката Мара
    втасала, сега и драконови лодки...абе чия идея е това?
  • 4
    1
    Русе-град на свободния дух
    Браво ! Сега драконови лодки , а догодина цели дракони. Хвърчила имам предвид.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари