Факелно шествие в Русе

5

104-години от налагането на Ньойския диктат

За 27-а година във вечерта на 27 ноември с факелно шествие ВМРОРусе отбеляза 104-годишнината от налагането на Ньойския диктат.

Съпредседателят на Организацията Искрен Веселинов се обърна към участниците в шествието с думите:

Днес се навършват 104 години от подписването на тежкия, срамен, несправедлив и унизителен Ньойски договор. Договор, който разкъсва България вече повече от 100 години. Години на насилие и гнет върху българите. Този договор е срамен за европейците, които го създадоха за наказание на победените в ПСВ. Тази чудовищна несправедливост трябва да бъде отречена. Българските политици са тези, които трябва да заявят справедливите български претенции пред света.

"Днешният ден е ден на дълг към всички наши сънародници, останали под робство. Затова днес традиционно изгаряме този срамен договор", посочи Веселинов.

По традиция демонстративно бе изгорено копие на Ньойския договор като знак на протест срещу несправедливия диктат, продължаващ повече от век, отнел от територията ни изконно български земи и наложил клаузи, осакатяващи държавата и нацията ни. С факелни шествия и стража вечерта на 27 ноември от 1920 година и до днес народът ни изразява своето възмущение от жестоките решения спрямо България. Те са и напомняне за нашия вечно жив дълг към сънародниците ни, останали извън днешните граници на страната ни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    34634
    Набързо прочетох "фекално шествие".
  • 13
    2
    ттт
    Идеята може и да не е лоша но да се направи замяна на факел с нещо др. Факелно шествие се асоциира с фашизма и с нощни шествия по време на Третия райх.
  • 17
    1
    ХАХАХАХА
    Жалките тъпаци от МВРО, които са подлоги на ОПГ ГРОБ=ДПС се опитват да си пишат позитиви? Снешници нищожни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари