Европейската комисия пита гражданите фондовете след 2020 година

0
Всеки желаещ да сподели мнението си в отворена анкета
Всеки желаещ да сподели мнението си в отворена анкета

Европейската комисия пита гражданите на ЕС за програмите и фондовете след 2020 г.

Европейската комисия започна обществени консултации във връзка бъдещето поколение програми и фондове, финансирани от бюджета на Европейския съюз след 2020 година. Консултациите са под формата на отворена анкета, която ще бъде  активна до 8 март 2018 година включително.

Целта на консултациите  е да се съберат възможно най-голям брой мнения и идеи от институции, бенефициенти и граждани на ЕС, въз основа на които в следващите месеци Комисията ще направи своите предложения и ще определи приоритетните области за инвестиции по отношение на предизвикателствата пред Европа. Стремежът е да се даде възможност ЕС да постигне резултати по най-важните въпроси в области, в които Съюзът може да направи повече от държавите членки, действащи поотделно. Това изисква внимателна оценка на действията, които са били ефикасни досега, а също и на онези, които могат да бъдат подобрени в бъдеще.

Обхватът на настоящата консултация включва програми и действия, целящи опазването и утвърждаването на европейските ценности, както и за подкрепа на мобилността, образованието и обучението, културното многообразие, основните права, създаването на европейско пространство на правосъдие, цифровите умения, творчеството и европейската историческа памет и възпоменание. Чрез анкетирането ще се идентифицират силните и слабите страни на съществуващите програми и действия, както и възможните по-нататъшни стъпки, които да подобрят резултатите.  

Всеки желаещ да сподели мнението си за бъдещето на политиката на сближаване може да направи това на следния електронен адрес (на български език).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари