Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите у нас

0
Текстът за страната ни се съдържа в проекта на Европейската народна партия
Текстът за страната ни се съдържа в проекта на Европейската народна партия

Текстът за страната ни се съдържа в проекта на Европейската народна партия

Евродепутати се опасяват от руска намеса в предстоящите парламентарни избори у нас, както и от имотите в България, притежавани от руските власти.

Това става ясно от проекторезолюция за руската намеса в предстоящите европейски избори и влиянието им върху ЕС. Текстът за страната ни се съдържа в проекта на Европейската народна партия. Сред вносителите ѝ е евродепутатът от тази група Андрей Ковачев. Резолюцията трябва да бъде гласувана утре в пленарна зала в Страсбург.

"Европейският парламент е обезпокоен от достоверните съобщения за засилените руски опити за намеса в предстоящите избори за българското Народно събрание на 9 юни, изразява сериозно безпокойство от съществуването на руския контрол върху мрежа на агенти за дезинформация, активни в социалните медийни платформи, академиите, НПО и политическите партии; сериозно е обезпокоен поради многобройната собственост на територията на България, притежавана в момента от руските власти, някои от които са от стратегическо значение и служат за центрове за руско влияние върху демократичните процеси в страната", се казва в текста.

Конкретни имоти не се споменават. Очевидно обаче един от тях е комплексът "Камчия", притежаван от московското кметство. Вчера евродепутатът Александър Йорданов поиска той да бъде конфискуван, тъй като е база за прокарване на руските интереси в Европа.

Утре евродепутатите ще гласуват още една резолюция за Русия. Тя е посветена на проведените преди месец президентски избори там. Почти всички парламентарни групи смятат изборите за непрозрачни. Някои от тях призовават ЕС да не признава Владимир Путин за легитимен президент.

Андрей Ковачев е сред вносителите на текста на ЕНП и на тази резолюция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Балканеца
    Най- добре прокарващите руските интереси в България и в целия ЕС са "демократичните" ляво- либерални слугинажно- подложни политици. С простотиите, които натвориха и продължават да творят хората от целия ЕС започват да се отвращават от цялата политическа клика. И когато същата тази клика говори яростно против Русия, всеки с малко повече интелект се сеща как влияе това на европееца.
  • 0
    1
    Моя милост
    Който го е страх да не ходи на избори за депутат. Истинските мъже не се стахуват
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари