Евакуират квартал в Атина заради бушуващ пожар

0
Пожарът в подножието на планината "Парнита" в Атика е извън контрол
Пожарът в подножието на планината "Парнита" в Атика е извън контрол Снимка: Weather News Greece

Огънят е лумнал на труднодостъпно място, което затруднява гасенето

Големият пожар, който избухна в гориста местност в Гърция, в подножието на планината "Парнита" в Атика, е извън контрол, според властите, цитирани от "Етнос" и БГНЕС.

Пожарът гори в близост до Свето-Успенския манастир "Клистон", а жилищният квартал "Ано Лиосия" също е евакуиран.

По информация на Пожарната към мястото се придвижват екип на Стихийни бедствия и полиция, за да съдействат при необходимост за извеждане на хора, намиращи се в обителта.

Пожарната служба също предупреди, че ветровете са особено силни и се очаква огънят да навлезе в Атина. Огънят е лумнал и на труднодостъпно място, което затруднява гасенето особено на силите на пожарната.

Жителите на "Ано Лиосия", "Геннимата" и "Канала" са били призовани от получено съобщение от 112 да се евакуират на юг към "Лиосия".

Генералният секретар на община "Ано Лиозия" Аргирис Аргиропулос поиска в района да бъдат изпратени въздушни средства, тъй като пожарите са особено трудни за потушаване. Той предупреди още, че горят къщи в района.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари