Евакуират Арапя, Лозенец и Нестинарка

1
Кризисният щаб ще заседава денонощно до приключване на бедствието
Кризисният щаб ще заседава денонощно до приключване на бедствието Снимка: Община Царево

Кризисният щаб ще заседава денонощно до приключване на бедствието

Община Царево остава напълно изолирана, заради поройните дъждове, които продължават и към момента. Затворен е главният път Приморско - Царево. Село Бродилово е блокирано от свлачище след като скала се отчупи и падна. Къмпинг "Арапя" остана под водата. Морето завлече каравани и лодки. Десетки автомобили са напълно потопени, информира Дарик радио.

Скъсване на моста до плаж "Понтона" ограничава движението в общинския център. Преливането на реките блокира селищата Кости, Синеморец, Ахтопол, Фазаново, Варвара.

След спешно заседание на кризисния щаб в Общината е взето решение да бъде спряно движението на автомобили от полицейски пункт Караагач в посока община Царево. Спира се още движението по пътя с. Синеморец - гр. Ахтопол, в самия град Царево и в населените места. Изключения ще важат само за специализирани автомобили.

Протича евакуация на къмпинг Арапя, с. Лозенец и к-г Нестинарка.

"Призоваваме всички жители и гости да не напускат домовете си, а при необходимост да заемат места по високите части на сградите.

Щабът ще заседава денонощно до приключване на бедствието", каза кметът Георги Лапчев.

Заради наводнения и интензивни валежи в Община Царево е обявено бедствено положение със заповед на кмета Георги Лапчев. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Към момента на територията на общината работят няколко екипа на пожарните служби в Бургас, Царево и Приморско.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Ivo
    Явно дигите ,на реката,язовира са в окаяно състояние ,за да се случи това!!Кьде са умните специалисти,да се покажат???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари