Ердоган изпрати "топли поздрави на Гърция"

1
Турският президент направи опит да промени тона в отношенията с Атина
Турският президент направи опит да промени тона в отношенията с Атина Снимка: БГНЕС

Турският президент направи опит да промени тона в отношенията с Атина

Турският президент Реджеп Ердоган направи опит да промени тона в отношенията с Атина. Гърция настоява за пълно спазване на международното право в отношенията между двете страни.

"Можем да оставим на страна враждебните действия и съревнования", призова турският президент в интервю за гръцкия вестник "Катимерини", предава БНР.

Ден преди изборите в Турция президентът изрази надежда, че ще настъпят положителни промени в отношенията между двете съседни страни.

За първи път президентът Ердоган чрез медиите изпрати "топли и приятелски поздрави на Гърция".

Политическите анализатори коментират вече за "вятър на промяната" и намаляване на провокациите от страна на Анкара.

Коментарът на гръцкия премиер, както и на министъра на външните работи беше лаконичен - "отношенията между Анкара и Атина трябва да се основават само на пълно спазване на международното право".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари