Епископ Макарий застава начело на Василиевата литургия в храм "Света Троица"

1
Вечерта на Велики четвъртък се отслужва Последование на 12-те евангелия
Вечерта на Велики четвъртък се отслужва Последование на 12-те евангелия Снимка: Facebook

Вечерта на Велики четвъртък се отслужва Последование на 12-те евангелия

Днес, Велики четвъртък от Страстната седмица, всички епархии на Българската православна църква отслужват сутринта утреня, Света Василиева Литургия и извършват общ Маслосвет.

Вечерта на Велики четвъртък се отслужва Последование на 12-те евангелия, предава БТА. Четат се дванадесет части от евангелията, в които се разказва за последните земни дни на Иисус Христос и за Неговите страдания.

В Русе Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум, ще е начело на литургията в катедралния храм "Света Троица".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    чичомиткобрат
    На входа на църквата, след като сибкупиш свещи, преди да тръгнеш да слизаш надолу по стълбите, ако погледнеш нагоре, ще видиш знака на масоните. Църквата е строена от слуги на сатаната и на тях даже не им пука да се прикриват, просто хората са толкова слепи, че даже не го забелязват. Знаците на Врага са навсякъде.
  • 3
    1
    Anton
    Тези са армия от мошеници,най неприятната черква,с най неучтивия,персонал,едни прости и тъпи лелки сложили с лошо държание кьм миряните,не ходете там.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари