Ентусиаст от САЩ откри, че тениска със знак STOP спира безпилотните таксита

0
Системата на роботизирания автомобил Waymo възприема като пътен знак човек, който стои отстрани на пътя с голям знак Stop на гърдите си
Системата на роботизирания автомобил Waymo възприема като пътен знак човек, който стои отстрани на пътя с голям знак Stop на гърдите си Снимка: кадър You Tube / Unbox Therapy

Системата на роботизирания автомобил Waymo възприема като пътен знак човек, който стои отстрани на пътя с голям знак Stop на гърдите си

Ентусиаст от САЩ откри, че тениска със знак Stop може да спре безпилотните таксита на пътя при повечето опити (три от четири пъти, ако се съди по видеото). Системата на роботизирания автомобил Waymo възприема като пътен знак човек, който стои отстрани на пътя с голям знак Stop на гърдите си.

Потребителят jasonbcarr обясни, че единият път, когато таксито не е успяло да забележи знака на гърдите му, е било, защото пътят е бил тъмен, а тениската му не е имала светлоотразителни елементи. В други случаи различните безпилотни таксита са спирали, когато потребителят е стоял отстрани на пътя със знака „Стоп“ на предната част на тениската си. Ентусиастът помоли всички този трик да не се използва с лоши намерения, предаде KALDATA.

Експертите обясниха пред медиите, че jasonbcarr е повдигнал въпроса за безопасността на безпилотните таксита. И също така не е ясно какво ще се случи, ако вместо знака Stop човекът има тениска със знак за ограничение на скоростта. Това би позволило шофиране в града в нарушение на правилата, което може да доведе до инцидент или ненормална работа на автопилота на таксито.

По-рано активисти за борба с дроновете по пътищата в Сан Франциско установиха, че поставянето на пътен конус на капака на автомобила парализира автомобилите на Waymo и Cruise. Безпилотните таксита не могат да продължат да се движат и не тръгват за нови поръчки, докато служителите на таксиметровата служба или минувачите не премахнат конуса от капака.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари