Елена Йончева: Приемам номинацията за евродепутат от ДПС

0
Елена Йончева благодари на структурата на Движението за права и свободи
Елена Йончева благодари на структурата на Движението за права и свободи Снимка: Елена Йончева / Facebook

За мен това е признание за всичко, което съм постигнала

Елена Йончева обяви, че приема номинацията за евродепутат, направена от ДПС - Благоевград.

"За мен това е признание за всичко, което съм постигнала в Европейския парламент за България", заяви Йончева пред БТА. И благодари на структурата на Движението за права и свободи.

„Както неведнъж съм казвала публично, решението дали ще се кандидатирам зависи от това дали ще мога да продължа битките, които съм водила през последните пет години за страната си и дали ще получа подкрепа за това, а именно - спиране на безконтролната миграция; спиране на трафика на хора (каналджийството); работещи мерки срещу корупцията на национално и на европейско ниво; защита на журналистите от цензура и политическо преследване”, отбеляза Йончева.

Тя посочи, че като евродепутат е успяла да направи пробив по редица теми. „Водих преговори по цялостното законодателство в Пакта за миграция като председател на групата, с представителите на Европейската комисия и Съвета. След пет години пактът беше приет. Той отменя несправедливия за България Дъблински регламент и ще спомогне за намаляване на безконтролната миграция“, каза Йончева.

„Започнахме работа по законодателство, което по ефективен начин да ограничи трафика на хора”, припомни тя.

„Отстоях и предложението, което да гарантира прозрачност на медийната собственост и финансиране и защитата на журналистите от цензура”, каза още Йончева. Социалните мрежи, по думите ѝ, вече няма да могат да свалят качествено медийно съдържание.

„Ще приема подкрепа за участие в европейските избори, която да ми позволи да продължа да работя по тези важни за България теми, подкрепа, която би ми дала свободата да ги отстоявам”, подчерта Елена Йончева.

От ДПС - Благоевград съобщиха в понеделник, че на заседанието на Областния съвет на партията е взето решение сред издигнатите за кандидати за членове на Европейския парламент да бъде и Елена Йончева. В настоящия Европарламент тя е депутат от БСП в Групата на на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    6
    русенец
    Тая все повече заприличва на другарката Цола Драгойчева. Е, Цола забременя в затвора за да си спаси кожата, тази - на свободния пазар заради финансова изгода.:)
  • 16
    5
    русенец
    Другарко Йончева, ханъм! Важното е, че си принципна! Няма значение на чий ще се наденеш, важното е да се докопаш до заплатата! Прочие, поздрави на СтанишеФ, май и той търси по-актуален кур. Пардон, актуална ракета. Ама той е полу украинец, със сигурност ще се ориентира.
  • 13
    4
    Типичен
    Червен боклук!
  • 14
    3
    Аз джурналиска
    Знаех си,че щом Нинова те е отрязала има защо. Ареса ти да си на яка хранилка и свирка ще направиш на дебелия магнитски муахахаха
  • 14
    2
    Окумуш ефенди
    Майко мила, другарки.... Ъъъ ханъм исках да кажа. Що така напускаш и ти столетницата? Барем с Ванчето и МаяМа да бяхте направили един женски съюз, все някоя бюлетина щяхме да пуснем за вас. Ама да отидеш при ДеПЕсее язък, язък....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари