Експертизата за скоростта на джипа в Пловдив може да се забави до 6 месеца

0
В различни дни погребват Теди и Кристиан
В различни дни погребват Теди и Кристиан Снимка: БТА

В различни дни погребват Теди и Кристиан

"Ето го нашето полицайче! А-ха-ха-ха.” Този пост, гарниран с усмихнато човече, е качила Петя Екмекчиян, майката на загиналия 21-годишен Кристиан от Пловдив. На снимките преди 10 години се вижда как момчето е със стоп палка пред полицейска кола. Има и кадър с него, където той е в патрулката на шофьорската седалка, пише 24 ЧАСА.

Тогава жената, която от много години работи в "Пътна полиция", е смятала, че синът ѝ вероятно ще тръгне по нейния път. Днес, съсипана от мъка и натъпкана с успокоителни, тя стяга погребение на единственото си дете.

Кристиан загина в зверска катастрофа в понеделник около 03:30 часа, управлявайки мощен “Рейндж Роувър”, който след удара в няколко дървета на бул. “Руски”, се разцепи на две. На място издъхна и 20-годишната Теодора Николова, а момче и момиче – Николета и Иван, по на 22 г., които са били на задната седалка, са в болница.

Една от версиите за среднощното пътуване е, че младежите играли до късно карти. След това тръгнали да се прибират. Затова и на лобното им място редом с цветята има и карти.

Близките на загиналите не искат с никого да разговарят. Единствено пред съседи бабата на Кристиан по майчина линия Кармен Торосян плачела и питала: “Защо не си отидох аз?” Казвала, че Кристиан е бил нейното всичко.

Семейството живее в 5-етажен панелен блок в широкия център на Пловдив. На входната врата има некролог на момчето. Хора, които ги познават, твърдят, че не били богати. И се питат откъде са скъпите коли, които младежът кара.

Появи се версия, че е наел рейндж роувъра от столична фирма, чийто собственик е Денис Янчев. При опита на вестника да разбере дали е така, той заяви, че не чува добре, затвори телефона и повече не вдигна.

Въртят се всякакви слухове. Други пък казват, че Кристиан събирал пари, за да изплати скъпия джип. Кое е вярно, не може да се каже. Факт е обаче, че това момче се е сдобило с такъв супермощен автомобил, управлява го безконтролно и резултатът е налице”, коментират разследващи.

Дали защото майката е дългогодишен служител на КАТ, шефът на този сектор в пловдивската полиция Красимир Нешев твърди, че въпреки 16-те нарушения на Кристиан на пътя той не е рисков водач. Запознати с досието му обаче припомнят, че той е бил с 27 отнети контролни точки, имал е книжка от 3 години.

През първите две всеки млад шофьор разполага с общо 26 точки. Затова и не е ясно дали не е бил на ръба да му вземат книжката.

Трябва да се види кога точно са му били отнети тези контролни точки и дали изобщо той е бил правоспособен водач”, коментира служител на Пътна полиция с опит, който не желае да бъде цитиран, за да не се конфронтира с колегите си.

Щом са му отнети точки за някои от нарушенията, значи те са били тежки. Така е предвидил законодателят”, добави той.

Кристиан е учил 2 г. мениджмънт на туризма в Пловдивския университет, но т.г. е прекъснал заради слаб успех, показа справка на “24 часа”.

Още по-съкрушени са близките и приятелите на загиналата 20-годишна Теодора Николова. Тя се е возила на предната седалка. Двамата не са имали връзка, просто са били в една и съща компания. “Тя беше добро, мило и отзивчиво дете. Единствената ѝ грешка е, че се е качила в тази кола. Младите момчета така шофират - перчат се с мощни коли и настъпват газта докрай, за да блеснат пред момичетата и да се покажат като големи мъже”, коментират потресени съседи.

Описват семейството на Теди като скромно и работливо. Баща ѝ и дядо ѝ били дърводелци, а майка ѝ работела в магазин в търговски комплекс.

Изпитвам ужас, че ще ги срещна, не зная какво ще им кажа. Тези разкошни хора не заслужаваха такава трагедия. А пък ако видя братчето на Теди, което е на 14-15 г., направо не зная как ще го погледна”, притеснена е комшийка на семейството. Дъщеря ѝ, която се познава със загиналата Теодора, била в шок и не можела да се готви за матурите, които ѝ предстоят.

Кръвната проба за алкохол е взета от Кристиан още в понеделник сутринта, резултатите трябва да са готови до края на седмицата. Експертизата за наличие на наркотици обаче отнема повече време. “Ако от МВР натиснат, може да стане за две-три седмици, иначе отнема около 5-6 месеца”, обясниха експерти. В най-добрия случай автотехническото заключение можело да е готово до 2 месеца, защото вещите лица трябва да дадат отговор на въпросите с каква скорост се е движел автомобилът, има ли спирачен път и какъв е точният механизъм на сблъсъка.

Кристиан и Теодора ще бъдат погребани в два последователни дни. В сряда, 15 май, от 12:00 часа на Рогошко шосе изпращат момичето. А в четвъртък от 11:00 часа е опелото на Екмекчиян на централния траурен парк в Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    русенец
    Трябват ви 6 месеца за да установите с каква скорост е карано? 6 месеца за да прочетете в бордовия компютър данните от последните няколко секунди на "полета" - скорост, положение на дросела, дали е натискана спирачка?! Да ми таковам и експертите и експертизите!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари