Експерти от БАБХ: Няма тежки метали в пшеницата от Украйна

1
Всички проби за тежки метали са отрицателни
Всички проби за тежки метали са отрицателни

Всички проби за тежки метали са отрицателни

Не съм съгласен, че няма контрол на фуражите от трети държави. Всички проби за тежки метали в пшеницата от Украйна са отрицателни. Това коментира д-р Иван Генчев от БАБХ в ефира на Нова телевизия.

Д-р Галя Викьова, зам.-изпълнителен директор на БАБХ с ресор храни, бе категорична: „Тези проби са взети по време на засилен контрол от всяка пратка.”

По думите на д-р Генчев законодателството в областта на храните има ясни правила за това как се обявява произхода на храните.

„Върви проверка в предприятията за мед, за да се види дали се преетикетира украински мед, за да се изнася като български”, каза още д-р Викьова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    15
    след орбан и румънците
    Dunavmost / Свят / Новини / Румъния подготвя удължаване на ембаргото за украинско зърно Румъния подготвя удължаване на ембаргото за украинско зърно 18 септември 2023 - 14:33 часа Редактор: Петър Симеонов Коментари: 0 Сподели във Фейсбук 0 Одобрявам Ще има 30-дневно отлагане на решението на Европейската комисия за прекратяване на ограниченията Ще има 30-дневно отлагане на решението на Европейската комисия за прекратяване на ограниченията Снимка: БГНЕС Ще има 30-дневно отлагане на решението на Европейската комисия за прекратяване на ограниченията Премиерът на Румъния Марсел Чолаку информира днес ръководството на СДП на заседание, че правителството подготвя съвместна заповед на министерствата на земеделието, икономиката и финансите относно временна забрана за срок от 30 дни на вноса на украинско зърно, докогато ще бъде готова системата за лицензиране, съобщиха за Știripesurse.ro социалдемократически източници. "За разлика от Полша и Унгария, Румъния имаше постоянен диалог както с Украйна, така и с Европейската комисия. Поради тази причина нито един камион с украинско зърно не е влязъл в страната от петък до днес, нито пък ще влезе", твърдят източниците на СДП.
  • 0
    14
    Ferdi
    Не вярвам на нито една дума! Всички са продажници!!!
  • -2
    13
    до 12
    до тъпия евроджендър-въпросът е как вярвате на една държавна агенция за контрол, а не вярвате на друга, пак държавна?!? BTW, забраната за внос на украинска продукция преди войната беше основно за ненормени количества пестициди, нитрати и тем подобни! Кога украинците успяха да покрият евростандартите по време на войната?!? Тежки метали и мен да бяха питали, щях да кажа, че няма, ако се очаква някакво влияние от обеднения уран, то ще е в следващата реколта, ако се внесат такива боеприпаси! Ама как да го обясниш на хора с една гънка в мозъка, която им служи да не къкат в двора?!?
  • 0
    12
    Глупости
    БАБХ какво общо имат с морската вода, тъпа копейке?
  • 2
    11
    интересно
    Когато държавната агенция публикува данните за чистотата на морската вода, никой не им вярваше, а сега същите тези безрезервно вярват на БАБХ! Що така бе, миме?!? Щото е евроатлантическо ли?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари