ЕК одобри финансиране на проучване за новия мост над река Дунав при Русе

7
Той ще е по маршрута Русе - Гюргево
Той ще е по маршрута Русе - Гюргево

Той ще е по маршрута Русе - Гюргево

Европейската комисия одобри финансирането на предпроектното проучване за нов мост над река Дунав по маршрута Русе-Гюргево между България и Румъния, съобщи румънският министър на транспорта Сорин Гриндяну, предаде БГНЕС.

Финансирането ще бъде осигурено по линия на Механизма за свързване на Европа (МСЕ), по-специално по компонента за военна мобилност.

Гриндяну обяви новината, след като проведе среща с Катлийн Ан Кавалек, посланик на САЩ в Румъния, и Джордж Цунис, посланик на САЩ в Гърция, съобщи "Румъния Инсайдър".

"Обсъдихме регионалната свързаност по оста север-юг, с акцент върху връзките между Украйна, Молдова, Румъния, България и Гърция, както и пътните връзки като магистралата за Молдова (Плоещ-граничен пункт Сирет), проекта Виа Карпатия (транснационална магистрална мрежа, свързваща Клайпеда в Литва със Солун в Гърция) в рамките на инициативата "Три морета" и железопътните връзки", каза румънският транспортен министър.

Гриндяну е подчертал значението на пристанище Констанца, което според него може да се превърне в "отлична връзка между логистичните маршрути в Централна, Западна и Източна Европа и Азия".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    6
    daskal
    Имам чувството, че от 20 години чета тази "новина". Все една и съща. Тепърва ще финансират проучване! То път няма, те мост ще строят!
  • 4
    5
    плюс минус
    А не трябва ли първо да се построи магистралата Русе - Бяла - Велико Търново? Хиляди тирове денонощно преминават през града от и към границата и тровят въздуха и вдигат шум. Или ние, русенци, сме последната грижа на тези, които ни управляват и харчат данъците ни?
  • 15
    4
    Естествено
    Румъния се пласира много успешно и си защитава икономическите и други интереси, докато нашите блюдолизци и некадърници откога се канят да строят магистрала Хемус и Русе - Велико Търново и нищо не правят заради корупция и кражби.
  • -1
    3
    nnn
    Този мост ще бъде за военни цели???
  • 0
    2
    Архитект-Архиселянин
    Проектът за моста е да започва от село Нисофо и да завършва на село Отопени. Така прескача подкупната власт в Рузето и Букарещето.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари