Едва узрелите банани са най-полезни

1
На този етап от развитието си плодът съдържа много фибри и малко захар
На този етап от развитието си плодът съдържа много фибри и малко захар Видео: NOVA

На този етап от развитието си плодът съдържа много фибри и малко захар

Здравните експерти отдавна възхваляват бананите и това не е изненада. Те са лесно достъпни, смятат се за една от петте основни храни и с едва около 90-те си калории са пълни с основния минерал калий, който според учените може да бъде решаващ в битката срещу високото кръвно налягане.

Интересното е, че полезните съставки на бананите се променят в зависимост от това колко са узрели. „Очарователно е да наблюдаваш развитието на различните етапи на плода и да знаеш, че това може да има значение за ползите за здравето, или за вредите“, казва Пени Уестън, експерт по хранене, предава NOVA.

Едва узрелите банани имат високо съдържание на фибри и малко захар. И докато те могат да имат по-горчив вкус, високото съдържание на фибри е добро за храненето на чревни бактерии. Поддържането на червата ви здрави е полезно за останалата част от тялото ви", съветва той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари