Ебрахим Раиси оцеля при инцидента с хеликоптер

1
С президента на Иран всичко е наред, той пътува към град Тебриз в кортеж от коли, съобщиха от Техеран
С президента на Иран всичко е наред, той пътува към град Тебриз в кортеж от коли, съобщиха от Техеран Снимка: ifpnews / архив

Иранският президент пътува с кола след твърдо кацане на неговия вертолет

Хеликоптер от конвоя на президента Ебрахим Раиси е претърпял инцидент близо до град Джолфа, в провинция Източен Азербайджан. Той е бил на борда, потвърди вътрешният министър на страната, предаде БГНЕС.

Машината се е приземила твърдо. Все още не е ясно дали е имало техническа неизправност. Суровите метеорологични условия и гъстата мъгла затрудниха спасителните екипи да стигнат до мястото на инцидента“, извести държавната телевизия. На борда са били и външният министър Хосейн Амир Абдолахиан и няколко други ирански официални лица.

С президента на Иран всичко е наред, той пътува към град Тебриз в кортеж от коли, съобщиха по-късно от Техеран.

Раиси беше на посещение в Източен Азербайджан, където откри проект за язовир в компанията на азерския си колега Илхам Алиев на границата между двете страни. 63-годишният Раиси е президент на Ислямската република от юни 2021 година.

Иран има проблеми в областта на безопасността на въздушния транспорт, отчасти поради международните санкции, които затрудняват придобиването на модерни части за самолети. Нейният военен въздушен флот до голяма степен е отпреди Ислямската революция от 1979 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    Moni Levi
    Тези мрьсните мюсюлмани, мизерни и мрьсни дрипи,които не са се къпали цяла седмица,как не се взривиха всичките..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари