Джунглата превзема Русе

7

Храсти и треви с човешки ръст превземат голяма част от града

За поредна година растителността в крайдунавския град свидетелства за липсата на грижа от страна на Общината. Провежда се косене и кастрене, но в няколко ограничени района на Русе, а в по-голямата част растенията си растат на воля и се превръщат в развъдници на комари и кърлежи.

„Парка на Възрожденците! Трева повече от 130 см вече. Тази година изобщо не е косено и не знам колко кърлежи и комари ще се развъдят. Предлагам общината като няма сили да се справи да ми осигури една косачка с една туба бензин и аз поемам ангажимент поне една полянка на седмица да кося безвъзмездно. Това е срамота! Възрожденците ще се обърнат в гроба!“, пише член на групата „Сигнали към Община Русе“ във Facebook.

Друг русенец публикува снимка, на която се вижда, че растенията са с човешки ръст.

Потребители в социалната мрежа обръщат проблема на шега:

„Вземи си две кози....тревичка и клонче нЕма да остане....на есен правиш пастърма.“

„Нямаш друг избор, освен да ти харесва. За жалост и на Общината ѝ харесва.“

От Общината казват, че честите дъждове и благоприятната среда помагат за бързото израстване на растителността. Бихме били щастливи, ако градът е зелен и прохладен през идните летни месеци, но не и да се превръща в джунгла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    24
    до СкъсанЛявЧервен
    Презерватив, абе ти като си лягаш, проверяваш ли под кревата да не се е скрил Путин и да те изненада посред нощите?!? Или си му сърдит щото го няма там, та да те изненада?!? Егати обсесията дето те гони! Ама иначе си чист българин, все някой друг ти е виновен за дереджето! Смешник!
  • 2
    23
    До 22
    Ама ти си наистина си ненормален комунист ! Откъде ги прочете тези неща за преди 1944 год. ,бе кретен ! От учебника по ''История на БКП '' ли ? Та България е била на светлинни години от СССР ,по стандарт ,по всичко !
  • 2
    22
    Русенец
    До неукият от 13 коментар: Вземи чети историята, вместо само да слушаш пиянските закани у вас. Преди 1944 г България е била разорано поле от бомбардировки. Сградите в градовете са били полуразрушени. Децата са ходели боси, а което е имало обувки, са му били големи, защото са били от някой убит войник. Маслото е било по-ценно от злато. Храната не е достигала. Страната е била изправена пред национална катастрофа, при това поредната. Заради заставането ни на грешната и губещата страна във ВСВ, сме принудени да плащаме чудовищни репарации, като 55% от всичко, което изкараме, е отивало за изплащането им. Губим западните покрайнини, Добруджа и Беломорска Тракия. Територии, чиято липса тотално съсипват страната ни икономически и демографски. Имаме достатъчно родни писатели, описващи положението на България и народа ни в точно него период. Почни да четеш! Небой се, не е статия на НПО и няма опасност да ти промият манерката. Току-виж си сдобил втора мозъчна клетка.
  • 3
    21
    експерт
    Всички в Русе се възмущават от пренаселеността , от многото коли , от многото хора във магазините , обаче свиквайте. Русе е пренаселен , претъпкан със местни и гости , но инфраструктурата не е замислена за толкова много автомобили. Второ - инфраструктурата е замислена за съвсем друг тип общество - социално. А в момента в България има дивашка форма на идиотско копиране на извратена форма на недъгав капитализъм. По този път във щатите са минали преди 50 години. На калпав народ джунглата му пречела. 😁
  • 5
    20
    Дани
    Всичко чакаме на общината!!! Ами да запретнем ръкави и всеки да почисти тревата пред блока си!!! Още по-голяма вреда ми нанасят газовете на колите, които паркират пред кабинетите, на които не им е мястото около жилищни сгради!!!! Всичко е хаос от 30г!!!Те и без това докараха всички хора от селата в града, наистина да си дойдат с козичките и ще ""окосяват ""тревата!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари