Джо Байдън прие румънския президент в Белия дом

0
Срещата се състоя в Овалния кабинет
Срещата се състоя в Овалния кабинет

Срещата се състоя в Овалния кабинет

Президентът на САЩ Джо Байдън днес беше домакин на президента на Румъния Клаус Йоханис в Белия дом. На срещата си двамата лидери отпразнуваха съвместното си сътрудничество по различни въпроси, включително международната сигурност, икономиката и продължаващата подкрепа за Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Срещата в Овалния кабинет имаше за цел да отбележи двете десетилетия членство на Румъния в НАТО, съобщиха от Белия дом.

В началото на срещата Байдън се пошегува, че се е застъпвал за присъединяването на Румъния към НАТО, когато е бил сенатор „преди 180 години“ и каза, че алиансът е станал по-силен благодарение на включването на балканската страна. Байдън отбеляза, че румънските и американските войски са се сражавали и обучавали рамо до рамо и похвали Румъния за това, че се е „активизирала“, за да помогне на Украйна в защитата от инвазията на Русия, предава БТА.

Съединените щати категорично застават редом с вас“, каза Байдън на Йоханис.

Йоханис благодари на Байдън за поканата в Белия дом и нарече трансатлантическия съюз „крайъгълен камък на нашия демократичен начин на живот“. Румънският лидер каза, че възнамерява да постигне напредък към отмяна на визите за румънски пътуващи в САЩ, но че най-важната тема е „да се намери начин за възстановяване на мира“ в Европа и да се гарантира, че руският президент Владимир Путин няма да спечели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари