Джо Байдън: Междинните избори показаха силата на американската демокрация

0
Вотът опроверга онези, които са твърдели, че президентските избори през 2020 г. са били манипулирани, допълни президентът
Вотът опроверга онези, които са твърдели, че президентските избори през 2020 г. са били манипулирани, допълни президентът Снимка: DPA / AP / G. Broome

Вотът опроверга онези, които са твърдели, че президентските избори през 2020 г. са били манипулирани

Президентът Джо Байдън каза, че междинните избори в САЩ са показали силата и устойчивостта на американската демокрация и са опровергали онези, които са твърдели, че президентските избори през 2020 г. са били манипулирани, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

"Нагледно станахме свидетели на силата и устойчивостта на американската демокрация", заяви американският лидер на пресконференция в Индонезия, където е на посещение за участие в срещата на върха на Г-20.

Байдън, който в агитацията си за изборите беше избрал да заложи на посланието, че демокрацията в САЩ е в опасност, заяви, че американският народ е показал, че демокрацията е неразривна част от неговата същност. Той добави, че по тази причина изборите са се превърнали в мощно отрицание на онези кандидати за Конгреса и други изборни длъжности, които са твърдели, че президентските избори през 2020 г. са били манипулирани. "На тези избори политическото насилие и сплашването на избирателите бяха ясно и недвусмислено отхвърлени. Беше отправено категоричното послание, че в Америка надделява народната воля", заяви Байдън.

Той отбеляза, че при посещенията му в чужбина му е направило впечатление колко внимателно американските съюзници и противници следят изборите в САЩ. "Тези избори показаха дълбокия и непоклатим ангажимент на Америка към опазването на демокрацията", каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари