Джевдет Чакъров критикува правителството в оставка за Националния план за възстановяване и устойчивост

0
Обществото научи от ЕК, че финансирането на плана ще бъде орязано с 578 милиона евро
Обществото научи от ЕК, че финансирането на плана ще бъде орязано с 578 милиона евро

Обществото научи от ЕК, че финансирането на плана ще бъде орязано с 578 милиона евро

"Начинът, по който правителството процедира с Националния план за възстановяване и устойчивост, е абсолютно непрозрачен и в пълно несъответствие с изискванията на Европейската комисия (ЕК) за гласност и прозрачност при разходване на средствата по различните финансови инструменти и механизми на Европейския съюз." Това заяви в декларация от името на парламентарната група на ДПС Джевдет Чакъров.

"Миналата седмица българското общество научи от говорител на ЕК, че финансирането на плана ще бъде намалено с 578 млн. евро", посочи той. Според него няма информация в каква посока върви преизчислението на средствата за България. Чакъров запита защо, когато през април правителството е предложило плана за одобрение на ЕК, е заложило проекти за 6 милиарда и 270 милиона евро. Той попита също дали правителството е нямало информация за реалните стойности на икономическите показатели.

В декларацията от ДПС коментират също, че „на сляпо и на парче“ се започва работа, след като Министерството на иновациите и растежа е обявило обществено обсъждане на първата процедура чрез подбор на предложения за изпълнение на инвестиции от крайни получатели по Програмата за икономическа трансформация към плана.

Чакъров каза, че от ДПС отново настояват в парламента да се проведе изслушване на премиера в оставка Кирил Петков и вицепремиера, и министър на финансите в оставка Асен Василев, за да кажат как ще се реализира планът и защитен ли е бил националният интерес на България при преизчисляването на финансовите средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    русенка
    Некадърник до некадърника, мила моя майно льо!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари