Джеймс Краун загина на рождения си ден

1
Американският милиардер намери смъртта си на състезателна писта в Колорадо
Американският милиардер намери смъртта си на състезателна писта в Колорадо Снимка: Milbert O. Brown / Chicago Tribune

Американският милиардер намери смъртта си на състезателна писта в Колорадо

Американският милиардер Джеймс Краун загина в неделя при инцидент на състезателна писта в Колорадо на рождения си ден на 70-годишна възраст, съобщи The Colorado Sun, предаде БАНКЕРЪ.

Според изданието, шефът на инвестиционната фирма Henry Crown and Company по време на състезанието на пистата Aspen Motorsports Park в Уди Крийк, Колорадо, е загубил контрол, излетял е от пистата и се е блъснал в защитна бариера. „Официалната причина за смъртта ще бъде установена след аутопсия, но е ясно, че той е получил множество наранявания“, отбелязват в публикацията, като цитират лекар от съдебната медицинска служба на окръг Питкин. Той е нарекъл случилото се инцидент.

В допълнение към притежаването на бизнеса, основан от неговия дядо, индустриалния магнат Хенри Краун, Джеймс Краун е и член на борда на директорите на JP Morgan Chase и е бил управляващ партньор на Aspen Skiing Co. Според последната оценка на Forbes, богатството на семейство Краун възлиза на 10.2 милиарда долара.

Джеймс Шийн Краун (25 юни 1953 г. – 25 юни 2023 г.) е американски бизнесмен и президент на Henry Crown and Company, семейна инвестиционна компания. Краун е бил в борда на директорите на General Dynamics и на Sara Lee.

Краун е роден като син на Рене (по баща Шине) и Лестър Краун. Майка му е сестра на продуцента Г. Дейвид Шийн и дъщеря на театралния и хотелски магнат Джуниъс Майер Шийн.

През 1976 г. Краун получава бакалавърска степен по изкуства от Хемпширския колеж в Амхърст, Масачузетс и доктор по право от Юридическия факултет на Станфорд през 1980 година. Той служи като председател на настоятелството на Чикагския университет от 2003 до 2009 година. След юридическото училище Краун работи като сътрудник на Salomon Brothers в Ню Йорк, където през 1983 г. става вицепрезидент в Capital Markets Service Group.

През 1985 г. той се завръща в Чикаго, за да се присъедини към инвестиционната фирма на семейството си.

През юни 2023 г. Краун става председател на работната група за обществена безопасност на Търговския клуб на Чикагския граждански комитет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    ZZданко до 1
    И ние така искаме нашето вожд Владолф Путлер скоро да пукне докато прави любимото си-да избива с рязаните чеченци, буряти, сирийски и либийски идлици вашите окрайнски братя! АМИН! Агмат угазила!
  • -3
    2
    Хммммм
    Абе нещо голяма смъртност сред милиардерите в последно време.....
  • -4
    1
    Йркдм
    По добре така - да умреш правейки това, което обичаш
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари