Дюнерът поскъпна

0
С лев повече вече струва обичаната храна
С лев повече вече струва обичаната храна

С лев повече вече струва обичаната храна

Една от най-обичаните храни - дюнерът, поскъпна. Майстори на кебапа и дългите шишове тихомълком са вдигнали цените средно с левче и така пълнената питка вече струва 6 лева, а на някои места може да бъде хапната и на по-висока цена.

В същото време на много места грамажът на дюнерите е променен, пише България Днес. Познатият като малък размер вече се води среден, средният е станал голям и така нататък. В действителност само името е променено и грамажът е запазен, така че за по-малко количество плащаме повече. В някои дюнерджийници пестят средства, като слагат по-малко месо и картофи, докато залагат на повече зеленчуци. Засега на по-ниска цена - средно 4 лева за бройка, остават дюнерите с фалафел вместо пилешко или телешко месо. Цената на големия дюнер варира около 7 лева, докато размерът XL може да се намери и за 9 лева, но има места, в които нахвърля десетачка.

Инфлацията, поскъпването на хранителните продукти и по-големите разходи за електричество - това са сред основните причини, които са принудили арабските майстори да вдигнат цените. Дюнерджийниците са едни от малкото места, които работят в почивни дни и на християнски празници, което допълнително оскъпява работата им със заплати на работници и консумативи на обектите.

През 2011 г. тогавашният премиер Бойко Борисов обвърза дюнерджийнците у нас с националната ни сигурност. Изказването му дойде след кървавия атентат на московското летище "Домодедово".

"Виждате, че тези терористични актове не подминават никоя държава. Ние разчитаме на балансираната си външна политика - че с арабския свят, с Палестина, с всички държави там сме в изключително близки, приятелски отношения. Арабският свят прави бизнес в България - на всеки ъгъл има дюнер. Надяваме се това да бъде отчетено от хората, които вземат решенията за подобни актове. Те се вземат централизирано, като се взема под внимание поведението на отделните държави", заяви тогава Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    Съмнително
    В България цените много отдавна изпревариха евроцените.Те са спекулативни и в повечето случай незаконосъобразни и некореспондиращи с почтенните търговски практики.Този процес върви тихомълком от 2010/2012 г.Защо държавните органи и механизми за контрол не се задействат,никой не казва и щетата е за масовият потребите и обикновен човек,болшинството от които са принудени да продават,залагат или влизат в спиралата на бързи кредити с условия които са безконтролни и плод на незаконносъобразни лихви и търсения При нива на горива 1.60/1.80 ст. Цените не падаха,регулирани оправдателно на нива 2.25/2.35 ст.Странна работа горивата падат,цените остават.Къде са проверките,контрола? Спекула,данни колкото си щеш.От невъобразими цени на газ и ел. енергия до тяхното намаляне драстично,разликата в цените остава на високи нива.Е ? Какво се случва,уговорки,корпоративни и картелни договорки? Ние гражданите ли да се борим с това или институциите обособени за целта и финансирани от държавата,всъщност самите нас.Извратен цинизъм на управленски,криминални икономически и политически силови бандитски кръгове и разбойнечски шайки от техни подръжници в икономиката на държавата,всички с безпорни политически,данъчни,митнически,прокурорски и полицейски лобита.Доказано във времето не един път от не едно журналистическо разследване.Не функционират държавните органи освен за репресии срещу външни и странични участници в процесите и наблюдатели безпристрастни,а така също и активно да съдействат на групировки създадени от близкото минало.Лош край ще има за българската държава,култура,изкуство,нация,образование,икономика,а защо не и териториална цялост? За здравеопазване изобщо не говорим,там е хали,гали и кой от където и както свари.
  • 3
    2
    фена на Путин
    "Инфлацията, поскъпването на хранителните продукти и по-големите разходи за електричество - това са сред основните причини" НЕ ! Причината е, че стотина илюмината са решили да опитат да накривят шапката на Русия, без да имат грам представа, с какво се захващат и без грам да им пука за инфлацията и безпаричието, което ще се изсипе върху обикновения човек, в стремежа си да опитат да заграбят и ресурсите и. Но възмездие ще има. Русия е непоклатима а ние ще станем още доста по-бедни и недемократични.
  • 7
    1
    Балканеца
    Вдигнали са ги тихомълком? Вие в Държавен вестник ли очаквахте да го обявят?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари