Два тира се удариха челно

1
Тежкият инцидент е станал на 9-тия километър на пътя Велико Търново - Гурково
Тежкият инцидент е станал на 9-тия километър на пътя Велико Търново - Гурково Видео: Нова телевизия

Зверска катастрофа между два камиона затвори Проходът на Републиката около 17 часа в четвъртък.

Шофьорите на смачканите возила са с тежки наранявания и са откарани в областната болница във Велико Търново.

Минути след челния сблъсък на телефон 112 е подаден сигнал за помощ. Тежкият инцидент е станал на 9-тия километър на пътя Велико Търново - Гурково, в района на Килифарево, пише Труд. 

Хладилен камион на разградския месокомбинат предприел изпреварване, но поднесъл по мокрия от дъжда път. Навлязъл в лентата за насрещно движение и с висока скорост се врязъл в тир с турска регистрация. При удара кабината на турския камион била смазана и дори откъсната, като шофьорът останал заклещен вътре. Движението в прохода веднага е спряно от АПИ, като полицейските екипи са направили зелен коридор само за линейките. На място веднага пристигнали три пожарни, две линейки и патрулки.

Само светкавичната намеса на пожарникарите, които за 6 минути разрязали огънатите ламарини на кабината с хидравлична ножица, помогнало за спасяване живота на турския шофьор.

Той е с фрактура на бедрена кост и с множество рани по тялото. Водачът на разградския камион също е с контузни рани по тялото и главата. Ранените са откарани вече във великотърновската МБАЛ.

На мястото на произшествието се прави оглед, като причините за него се изясняват. Пътят е хлъзгав и мокър, по непотвърдена информация, лек автомобил е пресякъл пътя на турския тир, в резултат на което той се е сблъскал челно с идващия насреща му камион на месокомбината. Двата камиона не са превозвали стока. В разградския автомобил е имало само празни касетки.

Шофьори и жители на Килифарево споделят, че от години не са виждали толкова тежка катастрофа.
Тежкотоварните автомобили са заели пътното платно и агенция „Пътна инфраструктура“ затвори прохода.

На мястото на инцидента са екипи на пожарната и полицията, и правят оглед на местопроизшествието. Извива се километрична колона от автомобили.
Минимум три-четири часа ще са необходими, за да се разчисти платното и движението да се възстанови. Леките автомобили се отбиват към прохода Шипка, а тежкотоварните изчакват на място.

Създадена е координация с органите на реда в Русе за задържане на ТИР-овете на Дунав мост, за да не се създаде тапа. От сектор „Пътна полиция“ и АПИ призовават шофьорите да избягват този маршрут през следващите часове на денонощието.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари