Дупка зейна на Дунав мост

0

Седем автомобила са със спукани гуми

Дупка с размери приблизително 30 на 40 см. се отвори в българския участък на Дунав мост при Русе. Тя е буквално на 100 метра от началото на моста в посока Румъния, съобщават от Областна администрация в Русе. Водачите на превозни средства трябва да шофират с ниска скорост и с повишено внимание в участъка.

Причината за пропадането е остаряване на бетона на един от панелите, интензивният трафик, както и големите количества валежи през последните дни. Поради пропадането през нощта седем автомобила са спукали гуми там. Веднага след подаването на сигнал към директора на Областното пътно управление инж. Стамен Савов са предприети действия за обезопасяване на района.

Мястото е сигнализирано и оградено със знаци, които указват проблемния участък. Областният управител Драгомир Драганов е запознат със ситуацията, като на свой ред той е информирал всички компетентни институции и е в постоянен контакт с тях с цел избягване на по-сериозни инциденти по мостовото съоръжение. От Областното пътно управление вече са възложили извършването на ремонтни дейности на пътноподдържащата фирма, като първо предстои опасната дупка да бъде залята с бетон и подсилена с метални елементи, а след това ще бъде и асфалтирана.

Реално ремонтните дейности ще започнат в първия работен ден след празниците. Към момента времето за преминаване през съоръжението не е удължено заради аварията. Според областния управител движението по моста понастоящем се осъществява безпроблемно и няма предпоставки за забавяне на трафика, поради пропадането. Създадена е необходимата организация за максимално улесняване на шофьорите.

Статистиката сочи, че само за последното денонощие през мостовото съоръжение в двете посоки са преминали близо 2800 автомобила, като традиционно голяма част от тях се пада на тежкотоварния трафик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Пънчо Миризливков
    То и на моста на влизане в Русе от София има една дупка която е дълбока колкото гърлото на кметицата Пънча Миндилова и стой от много време. Така е със некадърни комунистически кметици, целият град е една яма дълбока почти толкова колкото на кметицата анала.
  • 6
    6
    а какво стана
    с новите пет моста през Дунава?!?
  • 13
    5
    наблюдател
    Не може цели 70 години да използваш моста, трафикът на големи тирове към и от Дунав мост е огромен, хиляди на денонощие и да НЕ му направиш Кадърен ОСНОВЕН ремонт....още дупки ще зейнат, хора да се пребият , кой ще носи отговорност????
  • 13
    4
    ***********************************************************************************************
    Да ви еба путката майна, некадърни импотентни неможачи! Асфалтът и бетонът на оня банкянския педераст не успя да издържи и десет години (ГЕРБ-ерастките крадци ЦЯЛО ЛЯТО правиха ОСНОВЕН ремонт през 2013 г.!), а първоначалният асфалт, от 1954 г. е успял да издържи цели 60 години! Още веднъж: пу, да ви еба путката майна, ГЕРБаджийски боклуци! В затвора ДОЖИВОТ + конфискация на ЦЯЛОТО ви имущество!
  • 15
    3
    русенка
    От близо 2 години трафикът на големи тирове към и от Дунав мост е огромен, хиляди на денонощие. Минават ПРЕЗ южните квартали на Русе, вдигат прах, шум, замърсяват въздуха. Докога? В другите европейски държави, когато трафикът минава през населени места, са издигнати прозрачни огради, които пазят от шум, изгорели газове, мръсен въздух.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари