Доналд Туск: Руското нахлуване в Украйна постави началото на предвоенна ера

0
Не преувеличавам, това става все по-ясно с всеки изминал ден, заяви той
Не преувеличавам, това става все по-ясно с всеки изминал ден, заяви той Снимка: ЕПА / БГНЕС / архив

Не преувеличавам, това става все по-ясно с всеки изминал ден, заяви той

Полският премиер Доналд Туск заяви, че руското нахлуване в Украйна преди малко повече от две години е поставило началото на нова ера на войни в Европа, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Знам, че звучи съкрушително, особено за по-младото поколение, но трябва да свикнем с факта, че започна нова ера: предвоенната ера. Не преувеличавам, това става все по-ясно с всеки изминал ден", заяви той пред германския вестник "Велт". "Не искам да плаша никого, но войната вече не е понятие от миналото. Тя е реална и започна преди повече от две години", отбеляза полският премиер.

Най-тревожното в момента е, че е възможен буквално всеки сценарий, каза Туск. "Не сме виждали подобна ситуация от 1945 г. насам", подчерта той, визирайки годината на капитулацията на хитлеристка Германия през Втората световна война.

В същото време Туск заяви, че наблюдава революция в европейския манталитет. Никой вече не поставя под въпрос необходимостта от обща отбрана. "Погледнете Германия, където е настъпил огромен обрат. Днес ХДС и ГСДП се състезават кой от тях е по-проукраински настроен", отбеляза той.

Предвид използването на мигрантските потоци от страна на Русия той призова за по-последователна защита на външните граници на ЕС. "Европейският съюз като цяло, като мощна организация, трябва да бъде психически готов да се бори за сигурността на нашите граници и територия", подчерта полският премиер.

По-рано тази сутрин полски и съюзнически самолети бяха вдигнати под тревога, след като Русия нанесе ракетни удари по Украйна, отбеляза Ройтерс, като цитира оперативното командване на полските въоръжени сили. Това "може да доведе до повишени нива на шум, особено в югоизточната част на страната", която граничи с Украйна, уточниха полските въоръжени сили в "Екс".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    10
    Факт е
    че си най обикновен травестит
  • -3
    9
    Факт е
    Факт е, че РуZZия трябва да пази границите си. С толкова много съседи, които я обичат. А и с толкова много обща граница с НАТО. Благодарение на "мъдрата" националистическа политика на Путлер се снабди с близо 2000 км нова натовска граница. Северно море стана вътрешно натовско море. Традиционно неутрални и миролюбиви държави предпочетоха да влязат в НТО. Защо мълчите пред фактите? А дали Япония ще седи безучастно, тя все още няма мирен договор с Блатная. А Южна Корея? А Грузия? Нещо гледам и на Таджикистан не им харесва отношението. Верни на Путлер остават само Северна Корея и Иран. Даже и Китай, Индия и ОАЕ нещо започнаха да спират и да бавят плащанията за изнесения петрол и суровини.
  • 3
    8
    фена на Путин
    Психологически си се гласете колкото си искате да си пазите вашите граници. Границите на украйна не са ваши и Русия активно им решава съдбата. Ако вкарате войски там, то тогава ще го духате и физически и психически. Излиза някакво дърто копеле и заявява на младите да се стягат за война, индиректно. Кой си ти бе, боклук ? Ще закусят с черния ти дроб.
  • -2
    7
    До шести
    Понеже Полша е нападана няколко пъти от Империята на злото, защото Хитлер подписа договор за подялба на Полша със Сталин, защото съветския башибозук се опитваше да потопи в кръв възстанала Полша, затова поляците ОСОБЕЕЕЕЕЕЕНО МНОГО "ОБИЧАТ" ватниците. Вцентъра на Вроцлав има голям стенопис ПУТИН - УБИЕЦ. ВСЕКИ, КОЙТО Е ЯЛ ПОПАРАТА НА ВАТНИЦИТЕ, ИЗПИТВА ОГРОМНИ ЧУВСТГВА НА "БЛАГОДАРНОСТ"
  • -9
    6
    Путин Хуйло
    Поляците и те като мен са се напълнили гащите! При мен е по рождение спонтанното надрискване, май и при тях е така, все пак Полша няколко пъти е изчезвала от картата на Европа и това им е много сериозен национален комплекс!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари