Домоуправител: Как може „Топлофикация – Русе“ да нехае за авария, която руши частна собственост?!

3
Домоуправител на жилищна сграда в Русе се обръща към „Топлофикация – Русе“ АД и кмета Пенчо Милков с жалба за авария и нерешен проблем с канализацията
Домоуправител на жилищна сграда в Русе се обръща към „Топлофикация – Русе“ АД и кмета Пенчо Милков с жалба за авария и нерешен проблем с канализацията

Домоуправител на жилищна сграда в Русе се обръща към „Топлофикация – Русе“ АД и кмета Пенчо Милков с жалба за авария и нерешен проблем с канализацията

Жан Кулев, домоуправител на жилищна сграда на ул. „Георги С. Раковски“ 9 в Русе, се обърна с писмо до „Топлофикация – Русе“ АД и кмета на града Пенчо Милков, за да сигнализира за авария и нерешен проблем с канализацията.

В писмото си г-н Кулев описва как от 18 април 2024 г., след авария на топлофикация, започва изтичане на топла вода, което води до наводняване на приземните помещения на сградата. Живущите са били принудени да инсталират фуния, за да отвеждат водата в басейн, закупен от самите тях, както и помпа, за да изпомпват водата в канализацията.

Г-н Кулев изразява недоволство от липсата на реакция от страна на „Топлофикация – Русе“ АД и задава редица риторични въпроси, свързани с отговорността на компанията за аварията и нанесените щети.

Освен това, г-н Кулев се обръща и към кмета Пенчо Милков, за да го сезира за проблема с канализацията и отводняването на дъждовната вода, която наводнява сградата след всеки по-силен дъжд.

Г-н Кулев подчертава, че живущите на ул. „Георги С. Раковски“ 9 не са доволни от устните обещания за ремонт и настояват за незабавно отстраняване на аварията, премахване на теча и поправка на тръбите.

В писмото си г-н Кулев изразява надежда, че проблемите ще бъдат решени в най-кратък срок.

Това е поредният случай, в който живущи в Русе се оплакват от проблеми с канализацията.

До г-н инж. Севдалин Желев,

Изпълнителен директор „Топлофикация – Русе“ АД

До г-н Пенчо Милков,

Кмет на Община Русе

ЖАЛБА

Уважаеми г-н Желев и Уважаеми г-н Милков

Обръщам се към Вас за пореден път с проблем в жилищната сграда на ул. „Георги С. Раковски“ 9, чиито приземни помещения продължават да се наводняват в следствие на влизащите тръби на топлофикация. Сигнализирали сме за проблема многократно към различни институции. От 18 Април 2024 г. в следствие на авария на топлофикация започна изтичане на топла вода, водещо наводняване. Междувременно приземните помещения продължават да се пълнят с вода. Принудени бяхме да инсталираме фуния, която да отвежда водата в закупения от живущите в блока басейн (буквално), за да не се пропиват основите на сградата. Допълнително е закупена помпа, която да отвежда водата в канализацията. По време на профилактика на електрическа енергия в района на 22 Април 2024 г. дежурни живущи отводняваха „съоръжението“ пропускайки личните си ангажименти.

Редно е да задам няколко риторични въпроса:

- Как може в 21 век в Европейска държава частна компания като „Топлофикация – Русе“ АД да не реагира веднага на сигнализирана авария при ясното съзнание, че руши частна собственост?!

- Как може „Топлофикация – Русе“ АД да нехае за подобни аварии и загубите, които съм сигурен се начисляват на сметките на абонатите на тази и без това скъпа, но не-надеждна услуга?!

- Кой ще заплати за направените разходи по закупуването на оборудване за отводняване на приземните части?!

- Кой ще заплати за времето на живущите и пропуснатите лични ангажименти по време на отводняването на 22 Април 2024 г.?!

- Обръщаме се и към г-н Пенчо Милков, сезиран многократно, за проблема с канализация и отводняване на дъждовната вода, която наводнява сградата и след всеки по-силен дъжд. Изредиха се комисии, прехвърляха се отговорности към институции, все от служители платени от данъците на русенци и проблема остава! Коя е институцията носеща отговорност в този град и защо служителите и начело с г-н Милков не си вършат работата за решаване проблемите на гражданите?!

Живущите на ул. Георги С. Раковски 9 не желаем да ни бъдат устно определяни срокове „може би края на месеца“ и „може би ще се оправят заедно с другата авария“.

Настояваме незабавно отстраняване на аварията, премахване на теча и поправка на влизащите тръби в частната ни собственост!

С уважение:

Жан Кулев

Домоуправител

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    прав е 3
    Отговорността на търговците е до средството за търговско мерене, в случая до главния топломер и водомера за топла води, инсталациите след тях са собственост и грижа на живущите, същото е и с тези на Енерго и ВиК
  • 5
    4
    до 2
    че нали от брюксел ни управляват бре, до „кривите краставици“ и „щастливите кокошки“
  • 4
    3
    Домоуправител
    Ние сме 8-етажен блок . ТЕЦ - ОТОПЛЕНИЕ и ТОПЛА ВОДА. поддържаме си в изправност крановете по различните щрангове. На Общи събрания вземаме решения в интерес на цялата етажна собственост. До жалбоподателите - изяснете си кой докъде има отговорност за поддръжка на съоръженията на ВИК , ТЕЦ и ЕНЕРГО ПРО. Например всеки има отговорности за определени части от тръбопроводите на ВиК и ТЕЦ.
  • -6
    2
    Запознат
    Корупцията, некадърността, простотията, краденето и пошлото, злото което виждаме сега, беше заложено в основите на това което ни донесе съветския комунизъм преди 80 години. Същите тия които навремето прокарваха така наречения комунизъм сега осират демокрацията. Просто всичко трябва да се изрине в мръсния канал. От 80 години в политиката, бизнеса, държавната администрация се пълни с некадърна, пасмина която има единственото ценно качество да е вярна и покорна на Кремъл и Задкулисието които управляват уж България в ЕС! За да е добре България тя трябва да се управлява не от Кремъл и Полит-бюро на ЦК на Задкулисието, а от ЕС и Брюксел.
  • 12
    1
    Твоето име
    Преди 4-5 години по средата на отоплителен сезон имахме следната ситуация 1. Авария. Идват, спират притока на топла вода по тръбите. ИДва багер, изкопават дупка. 2. Няколко дена седят около дупката и се суетят. 3. На 4-ти ден възстановяват подаването на топло. Дупката си седи зееща, но оградена 4. На 10-ти ден, дупката си седи зееща. 5. На 15-ти ден, след като някой е съборил огражденията, идват някакви субекти и я засипват с чакъл 6. Така засипаното чудо с чакъл седи поне 4-5 месеца 7. Към средата на лятото идват някакви индивиди и асфалтират. Около месец по-късно, асфалтът пропада. Гореописаната ситуация е напълно реална, без преувеличения.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари