Доброволци изчистиха над 5 тона строителни отпадъци в района на хижа „Алпинист“

1

По време на акцията бяха събрани и над 20 чувала рециклируеми отпадъци

Днес в района на река Русенски Лом и хижаАлпинист“ Община Русе организира акция за разчистване на отпадъци. Инициативата е по идея на Теодор Кисимов, който е катерач и част от Доброволното формирование на общинска администрацията, и в нея се включиха кметът Пенчо Милков и заместник-кметът Димитър Недев заедно с десетки доброволци.

Сборният пункт бе при скалите под хижата. По време на акцията бяха събрани над 5 тона строителни отпадъци и повече от 20 чувала рециклируеми отпадъци. Служителите на ОП „Паркстрой“ бяха осигурили ръкавици и материали за всички, включили се в почистването, както и лифтдъмперни контейнери за строителните отпадъци. С тяхна помощ бяха извозени и няколко камиона със събраните отрязани клони и ненужна растителност.

Грижата за добрия вид на местата, около които живеем, е на всички нас, и ако възприемем тази идея, няма да имаме нужда от акции като тази“, каза кметът Пенчо Милков.

Най-малкият доброволец бе 5-годишният Олег, който заедно с цялото си семейство се включи в почистването, съобщиха от Община Русе.

Датата на акцията съвпада с Международния ден на Земята, който се отбелязва всяка година на 22 април. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави, насочени към опазване на планетата и съхраняване на живота върху нея. Тя се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    8
    Призив
    Наесен да изчистим боклука от управлението, че аман от високо образовани любители на КЕКС на работното място.
  • 9
    7
    гсдадггасд
    балъците чистят, а бизнеса върви на някой тарикат , на ви 22% ДДС .
  • 7
    6
    Зевзек
    По-малко боклуци след изборите, ама матряла калпав матряла и алтернативата на сегашния и тя кат него че е
  • 5
    5
    Русенец
    Една смислена и хубава инициатива, която трябва да ни обединява, а не да се държим като примати. Дай боже повече грижи за природата и по малко боклуци след нас
  • 8
    4
    HR
    Кмете! Уволнявай си PR специалиста. Ама много е слаб. Или сам си си такъф?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари