Димитър Славов предлага Пламен Нунев за „Почетен гражданин на град Бяла“

1
През целия си трудов и житейски път с неговите опитност, усилия, професионализъм и родолюбие е допринесъл за благоденствието на хората от нашия град и община, обоснова се градоначалникът на Бяла
През целия си трудов и житейски път с неговите опитност, усилия, професионализъм и родолюбие е допринесъл за благоденствието на хората от нашия град и община, обоснова се градоначалникът на Бяла Снимка: Plamen Nunev / Facebook

През целия си трудов и житейски път с неговите опитност, усилия, професионализъм и родолюбие е допринесъл за благоденствието на хората от нашия град и община, обоснова се градоначалникът на Бяла

Димитър Славов предлага Пламен Нунев да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на град Бяла“.

Предложението на кмета ще се гледа на предстоящата сесия на Общинския съвет на 2 май.

То е по повод Празника на град Бяла – 6 май, и 100-годишнината от построяването на църквата „Свети Георги“.

Пламен Нунев е роден през 1956 г. в гр. Бяла. През 1974 г. завършва средното си образование в СПУ „Панайот Волов“ гр.Бяла. През 1981 г. завършва висше образование и се дипломира от Висшия институт за физическо възпитание и спорт (ВИФ) гр.София.

От 1981 г. до 2005 г. работи в системата на МВР. Кариерата му в структурите на МВР минава през Заместник-началник на РПУ гр.Бяла (1991-1995), Началник на Второ РПУ гр.Русе (1996-2000), като е достигнал до ниво Началник на Служба „Полиция“ в РДВР гр.Русе (2000-2005).

Депутат в 41, 42 и 43-то Народно събрание. Като народен представител в 44-то Народно събрание, заема поста Председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и е член на комисията по отбрана.

"Той е един от най-разпознаваемите политици през последните две десетилетия. С голям принос в парламентарната и законодателната дейност в областта на сигурността и обществения ред. В качеството си на народен представител от 19-ти Русенски многомандатен избирателен район до голяма степен отстояваше позициите на региона и в частност на Община Бяла.

За човека Нунев може за да се говори много, особено за ролята му в обществено-икономическия, стопанския, социалния, спортния, културния и духовния живот на гр.Бяла и региона. За него всеки знае убедено две неща – доказан професионалист и беленчанин.

В подкрепа на изложеното Ви цитирам Дарик радио от 31.03.2021г.: „…….Приятелите му са готови да влязат и в огъня за него, враговете му са непримирими. Той обаче има дарбата да обръща и довчерашни врагове в приятели. Прави го или като подава ръка за открит диалог, или като им показва, че вратата му е отворена за всеки, дори и тези, които се съмняват. Много хора са чували истории за готовността му винаги да изслуша и да помогне на човек в нужда. Никой обаче не е сигурен, докато сам не го изпита лично. Да стигнеш до него никак не е трудно, защото той е и най-достъпният политик в Русе – винаги там, където са хората. Не се страхува от „неудобни въпроси”, защото вярва, че истината и добронамереността са най-силните му оръжия. Достъпен е не само при непосредствените си срещи, но и по всички други канали за общуване в модерния свят, където хората го намират и често му пишат с молба за разрешаване на различни проблеми. …….“

И така през целия си трудов и житейски път с неговите опитност, усилия, професионализъм и родолюбие е допринесъл за благоденствието на хората от нашия град и община. Той е един от дарителите по различни поводи и каузи обявени от Община Бяла.

Не на последно място, предложеното отличие е мотив и пример за десетките наши съграждани, които живеят извън пределите на родния си край, да го обичат и да не губят връзката си с него.

Отправям това предложение, като считам, че със своята деятелност, доказани обществено значими качества г-н Пламен Нунев в най-пълна степен отговаря на критериите за присъждане на званието „Почетен гражданин на град Бяла” в негово лице, а именно:

  1. Постоянен и изключителен принос и заслуги за развитието на град Бяла, Община Бяла и Република България.
  2. Изключителни постижения в областта на обществено-икономическия, стопанския, социалния, спортния и, културния живот на общината.
  3. Дългогодишна общественополезна дейност за община Бяла.
  4. Дарителство с обществена значимост за община Бяла.", пише в докладната записка на градоначалника на Община Бяла.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    19
    срам срам срам
    Лично мен ме е срам от ПОДОБЕН СЪГРАЖДАНИН! отвращавам се от него, както и от всички ония които забиха града ни в една неизвестна крива, която за съжаление за винаги ще остави отпечатък с навалянето на населението на Русе, с кривите проекти по река Дунав - така наречения кей, с липсата на втори мост, както и в момента се чудя как той пътува от Русе до Бяла или обратно, защото аз наистина се отвращавам. Нека е почетен гражданин на Бяла, и да е далеч от Русе не само той и такива като него - Даковци / Нуневци разни Архитекти и други долни педали които превръщат Русе в умиращ град.
  • -2
    18
    До Анонимния слагач
    И що те е срам да си пишеш името под тази мазна хвалба?! Да беше му изброил и заслугите също.
  • 2
    17
    Придложение
    Ама другари! Не е справедливо! Че неговиат принос за Русе по- малко изключителен ли е?! Той направо е изумителен...Какво чака местната герберска организация - я бързо да го предлагате за почетен селянин на Русе!
  • 8
    16
    Истинност
    А той и приятелчето му павликенския мазен цървул също е работил в градския комитет на комсомола, но в Русе. Те такива комсомолци властват преди и сега, натрупаха от далавери стотици хиляди и милиони и народът очаква да се подобри положението му. То не върви към добро, ами към още по-лошо. Те това са почтените граждани - на Русе - павликенския мазен цървул, а на Бяла - изпечената в игрите Мумия.
  • -13
    15
    Анонимен
    Истина е този Човек милее за Бяла и Русе. Направил е много за област Русе. Да жив и здрав дълги години.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари