Димитър Маргаритов: Райският газ още залива заведенията, в които има деца

0
КЗП направи проверки и установи, че това е огромен проблем за живота на нашите деца
КЗП направи проверки и установи, че това е огромен проблем за живота на нашите деца Снимка: БГНЕС

Той се опасява, че в момента няма изобщо проверки за райски газ

"Ръководството на КЗП е сменено, защото се води война от президента Румен Радев по отношение на Корнелия Нинова в качеството ѝ на лидер на БСП, тъй като тя беше министър, когато този състав беше определен от Министерския съвет. Това уволнение категорично е незаконно", заяви бившият зам.-министър на икономиката Димитър Маргаритов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той се опасява, че в момента няма изобщо проверки за райски газ.

"Когато проблемът беше идентифициран и поставен от омбудсмана, КЗП направи проверки и установи, че това е огромен проблем за живота на нашите деца. В момента не се извършват достатъчно проверки. Райският газ продължава да залива заведенията, в които присъстват по-малки деца", посочи Маргаритов.

По думите му бюджетът се изпълнява съгласно закона за неговата актуализация.

"Заложени са мерките, които са съвсем конкретни. Мерките дават своя резултат. За тях има пари в бюджета. Няма риск бюджетът да се издъни за това, че има такива мерки, дори има възможност при редовен кабинет, то да продължи с мерките. Без тях хората в момента трудно ще преживеят", изтъкна бившият зам.-министър на икономиката.

И заключи, че компенсациите от 25 ст. за горивата работят, защото ако ги нямаше тях - бензинът нямаше да е 2,70, а щеше да е 3 лв.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари