Димитър Главчев: Не искам да правя кастинг за външни министри

0
Даниел Митов беше моят кандидат, не беше издаден указ, заяви служебният премиер
Даниел Митов беше моят кандидат, не беше издаден указ, заяви служебният премиер Снимка: БНТ

Даниел Митов беше моят кандидат, не беше издаден указ, заяви служебният премиер

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на външните работи. Даниел Митов беше моят кандидат, не беше издаден указ. Това всъщност не е кастинг за министри на външните работи и аз не мога да ги вадя от ръкава си. Това каза в специално интервю за предаването "Панорама" по БНТ служебният министър-председател Димитър Главчев.

"Даниел Митов беше моята кандидатура, той реши да се съобрази с президента както съм запознат с неговите мотиви, изтъкна всъщност и защо се оттегля. Той е написал какви са причините, но аз няма от къде да търся нов кандидат и нямам такова намерение да предлагам друг", поясни Главчев.

На въпрос, че Стефан Димитров остава външен министър, кой би трябвало да носи отговорност за българската външна политика, премиерът отговори така:

"За българската външна политика би трябвало, ако беше издаден указ, щях да нося аз. в момента, който не е издал указ, той би трябвало да носи отговорност за външната политика."

Служебният премиер смята, че е било недопустимо да не може да се свърже със Стефан Димитров, когато Иран е нападнал Израел и е имало извънредна ситуация. Димитър Главчев каза, че е предприел действия още същия ден и е предложил на свой кандидат да поеме поста външен министър, но не пожела да спомене неговото име.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари