Димитър Главчев: Наваксваме изоставането в българската армия

1
Всички казват, че има изоставане във въоръжаването ни, обясни служебният премиер
Всички казват, че има изоставане във въоръжаването ни, обясни служебният премиер Видео: NOVA

Всички казват, че има изоставане във въоръжаването ни, обясни служебният премиер

"Много малко са страните в ЕС и НАТО, които са с над 2 процента от БВП за въоръжаване. Ние се доближаваме. Наваксваме изоставането, защото всички казват, че има изоставане във въоръжаването на Българската армия". Това обяви служебният премиер Димитър Главчев в Деня на храбростта и Българската армия.

Министър-председателят обаче подчерта, че работата на неговия кабинет е преди всичко да обезпечи вота. "Но нека не забравяме, че основната ни задача е организирането на честни и прозрачни избори. Работим синхронизирано с ЦИК в тази насока. Всяка седмица събирам отговорните министри за изборите и получавам информация. Към момента се справяме със сроковете, макар и да са съкратени", подчерта Главчев, цитиран от NOVA.

И допълни:" Правим всичко възможно да няма порочни практики, които да попречат на изборите. „Всичко, което ни е вменено по закон – ще бъде направено. В непрекъснат контакт съм със всички министри – отговорни по темата. Ако имаше такива сигнали, щяхте да видите и нашите действия”.

Той коментира и казуса с Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“. "Сигналът ще бъде подаден в първия работен ден и той не е само до ДАНС. Той е и до Прокуратурата, Очаквам доклад и от Министерството на здравеопазването. Но искам ясно да подчертая, че имам висок респект към българските медици. Нямам никакво съмнение, че в болницата в Плевен се изпълняват най-високите професионални стандарти. А какво ще излезе от сигналите - нека да изчакаме", посочи Главчев.

И уточни, че "по време на заседанието на Министерския съвет, когато беше взето решението за създаването на частната болница - не е имало никакви притеснения". "Всичко е абсолютно законосъобразно. Никакви притеснения не сме имали относно законосъобразността на решението, което взимане. Но в обществото излязоха факти, които нямаше как да знаем. И както видяхте - реагирахме незабавно", категоричен е Главчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари