Димитър Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено

0
Коментарът му е по повод решението на служебното правителство от днес да одобри създаването на Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в София
Коментарът му е по повод решението на служебното правителство от днес да одобри създаването на Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в София Снимка: Dimitar Glavchev / Facebook

Коментарът му е по повод решението на служебното правителство от днес да одобри създаването на Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в София

Финансирането за държавната детска болница е осигурено“.

Така служебният министър-председател Димитър Главчев отговори на въпрос, отправен от bTV.

Днес той беше на посещение в Клисура по повод отбелязването на 148 години Априлска епопея.

Коментарът му е по повод решението на служебното правителство от днес да одобри създаването на Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в София.

Премиерът посочи, че няма колизия между двете лечебни заведения.

Едната е и за деца, и за възрастни, другата ще е само за деца", уточни Главчев.

Проектът за частната болница e на стойност 120 милиона лева, като инвеститорът е заявил готовност да я изгради в срок до 48 месеца. Решението на кабинета доведе до реакцията на Обществения съвет за създаване на Национална детска болница, според който София и регионът нямат финансовия и кадрови капацитет да захранят две големи, многопрофилни детски болници.

От здравното министерство поясняват, че в многопрофилната болница "Мама и аз" ще се лекуват предимно пациенти над 18 години. Предвидено е там да има само едно педиатрично отделение с 40 легла. Болницата ще работи със здравната каса. Колкото до бъдещата национална детска болница от министерството информират, че предстои сключване на договор с фирмата изпълнител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари