Диана Ковачева: Не мога да стана служебен премиер

0
Следващата седмица ще си подам оставката, заяви омбудсманът
Следващата седмица ще си подам оставката, заяви омбудсманът Видео: NOVA

Президентът е отговорен и е намерил изход от ситуацията, заяви подуправителят на БНБ Петър Чобанов преди срещата с Радев

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не може да стане служебен министър-председател. Тя направи изявлението след срещата при президента Румен Радев - част от разговорите му с потенциалните бъдещи служебни премиери.

Не мога да предложа човек на мястото на подалия оставка заместник-омбудсман, тъй като процедурата по номинацията отнема време. Ако просто така предложа някого, означава, че процедурата ще бъде погазена”, заяви Ковачева. Тя поясни, че клетвата ѝ в Европейския съд наближава и е редно в най-скоро време тя да подаде оставката си. Ковачева допълни, че ще направи това следващата седмица, предаде NOVA.

По повод оставката на заместник-омбудсмана тя посочи, че причините ѝ са лични.

След Диана Ковачева на консултации при президента пристигна и подуправителят на БНБ Петър Чобанов.

Готов съм да проведа важен разговор в тази ситуация. Подобни консултации с президента са много важни. Той е отговорен и е намерил изход от ситуацията”, заяви Чобанов на "Дондуков" 2.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Йордан Петров
    Приказват против ПП-ДБ, ама все пак успяха да променят нещо само за9 месеца, та никой вече не гледа на държавата като средство за натрупване на капитали чрез крадене, както при ГЕРБСП-ДПС и никой не ще да бъде във властта ако няма голямо лапане , а само голяма работа за народа и България. Браво на ПП-ДБ!
  • 2
    1
    Читател
    Тази на вид непривлекателна г-жа, използва държавата ни,за да се занесе чак в Страсбург, да засмуква големите пари, но когато трябва да бъде полезна на Родината си,тя казва:"Не мога да приема предложението на президента, да бъда служебен министър председател на BG"! На госпожата съвсем по дебилски не й пука, какво ще се случи на държавата ни в близките години.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари