Може ли да има наказания за децата, които дишат райски газ в Русе?

0
Самоличността на осемте момичета вече беше установена
Самоличността на осемте момичета вече беше установена

Самоличността на осемте момичета вече беше установена

Установена е самоличността на осемте момичета, които бяха снимани да дишат балони с райски газ в Русе. Те са на възраст от 15 до 17 години и учат в различни учебни заведения, съобщиха от Окръжната прокуратура в града.

По закон за действията на младежите не се предвиждат наказания.

„На практика, това не е криминално деяние. Законът предвижда единствено санкции за пълнолетни. Остава открит въпросът дали продажбата е укорима. Не е логично един пълнолетен да бъде наказуем за това, че продава на непълнолетни. И в следващия момент едно непълнолетно лице, което прави същото - за него да няма санкции по отношение на поведението му”, коментира зам.-окръжният прокурор на Русе Мирослав Маринов, цитиран от NOVA.

Наблюдаващият прокурор Радослав Градев обяви, че момичетата са закупили флакон с райски газ за 50 лв. Посредством Instagram са се свързали с непълнолетен – на 17 години. В него е открито доста голямо количество райски газ. „Намерени са 79 бутилки и още 15 кутии с патрони за пълнене”, посочи той. Като част от тази верига на продажба е установен и един пълнолетен.

„Законът, обявявайки такава продажба за незаконна, не предвижда реален механизъм, който да може да задейства предвидената санкция. Да дадем шанс на родителите най-после да говорят сериозно с децата си следва или не по този начин да употребяват такива вещества”, призова Маринов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    8
    До 7:
    Тя и „полицията“ знае кои са дилърите на дрога, ама вероятно дели с тях част от печелбата, та затова така бездейства
  • 9
    7
    Вензи сапуня
    В Русе е пълно с дилъри на кристали и наркомани на кристал и децата знаят кои са дилърите а полицията бездейства
  • 9
    6
    12345
    Разбира се,че тези трябва да изтърпят наказание и да си понесат наказание!!!Какви са тези въпроси???Съзнателно правят нещо,което знаят,че е забранено и нередно!Ако продължавате,така-ама били деца,ама да не се казват имената им публично,ами това било,онова било....Когато пораснат и когато получат 400 шева от някой си,не се чудете!!!
  • 10
    5
    Правено недобправено
    Всичките ни закони са такива. Как е възможно законът да забранява нещо, а за нарушителите да няма санкция?!? Това е БГ парламента, сбирщайн .В повечето закони е така, особено за наказания на административен орган. След това самопризнание, чудя се ще се ограничи или ще се увеличи безнаказаната употреба и разпространението на това вещество
  • 12
    4
    Русенец
    Не, бе, не им търсете сметка, на децата! Не ги закачайте! Не ги учете на труд, на култура, на нищо добро. Оставете ги само да пушат, да пият, да се кълчат по кръчми, да шмъркат и да се боцкат. Вива, ла либерални ценности! Вива, западен модел! И, ако случайно мернете някое сигане да реди плочки с дядо си за пари - моментално пратете 30 нищоправци от 5 институции, да глобят дядото, че експлоатира детският труд. Това е недопустимо! Децата на труд не бива да се учат! Само цигари, дрога, чалга, джобене и да си бият даскалите! И сутрин и вечер им четете правата, според Истамбулската конвенция.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари