Дете е с опасност за живота след катастрофа

0
Близките първоначално опитали да прикрият инцидента
Близките първоначално опитали да прикрият инцидента Снимка: БГНЕС

Близките първоначално опитали да прикрият инцидента

3-годишно дете е с опасност за живота, след като е било блъснато от автомобил. Инцидентът е станал на Великден в село Чукарка край Айтос. Близките обаче първоначално опитали да прикрият инцидента, тъй като шофьорът бил техен роднина.

3-годишното момченце било само на няколко метра от къщата си в покрайнините на селото, съобщава БНТ.

Автомобилът е правил завой по този тесен път по надолнище, докато детето играело на тази ограда.

"Той идваше от работа, за да яде хляб. И после не можа да го види, детето идваше оттук, то сядаше ли, лягаше ли, без да иска човека", каза Янка, очевидец.

"Седнало беше навън, играеше с едни малки играчки, махаше, аз бях вътре и нашите тук комшии казаха излез, излез, хлапето го удари колата", разказа Силвия, майка на пострадалото дете.

Шофьорът сам закарал детето до болницата. От удара то получило множество наранявания по тялото и черепно-мозъчна травма. С опасност за живота е и до днес, съобщиха от бургаската болница, където детето е в отделението по реанимация. За да прикрият случая, близките казали, че е паднало от дърво.

"В последствие е установено, че не е падане от дърво, а е в следствие на ПТП. Те се познават. Доколкото разбрах имат и някакви роднински връзки. Явно отначало са се опитали да прикрият, че е допуснато ПТП. Изпробван е за алкохол и наркотици – нулеви показания", обясни Николай Съботинов, началник "Охранителна полиция" към РУ - Айтос.

"БНТ: Кой е казал, че е паднало от дърво, а че не блъснато?

– Той беше на дървото така хванат.

– Вие сте помислили, че е паднал от дървото?

– Да, аз знам, че е паднал от дървото", каза Силвия, майка на пострадалото дете.

Шофьорът е бил задържан за 24 часа. Назначени са две експертизи, след които ще се прецени дали да се повдигне обвинение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари