Десантни кораби от Северния флот на Русия са навлезли в Средиземно море

0
Плавателните съдове са били ескортирани от испанския флот
Плавателните съдове са били ескортирани от испанския флот Снимка: Вконтакте

Плавателните съдове са били ескортирани от испанския флот

Два големи десантни кораба и един танкер от Северния флот на ВМС на Руската федерация са навлезли в Средиземно море, като крайната им точка не е известна. Плавателните съдове са били ескортирани от испанския флот, става ясно от съобщение на Министерството на отбраната в Мадрид.

"В периода от 21 до 26 март патрулните катери "Аталая“ и "Вигия“ наблюдаваха преминаването на руската група, състояща се от десантните кораби "Иван Грен“, "Александър Отраковски“ и петролния танкер "Кола“, в национални суверенни води“, бе подчертано в разпространения текст, предаде Фокус.

"От 21 до 26 март патрулните кораби "Аталая“ и "Вигия“ контролираха преминаването на руската групировка, формирана от десантните кораби "Иван Грен“, "Александър Отраковски“ и петролния танкер "Кола“, в териториалните води на Испания. И двата испански кораба участваха в операции по присъствие, наблюдение и възпиране под контрола на Оперативното командване и извършваха наблюдение на смени“, се казва още в съобщение на министерството.

Край португалския бряг руските кораби са били придружени от фрегатата "Бартоломеу Диаш“. Испанското министерство на отбраната съобщи, че групата се е насочила към Средиземно море. Информацията на ведомството се потвърждава от данните на корабите. На 28 март танкерът "Кола“ преминава между Тунис и италианския остров Сицилия.

Министерството на отбраната на Русия не е съобщавало за извеждането за далечно плаване на големи десантни кораби на Северния флот. "Кола“ се насочва към египетското пристанище Саид близо до Суецкия канал. Обикновено го обозначават преди да премине в Червено море и по-нататък в Аденския залив и Индийския океан. Не е известно дали големите десантни кораби ще преминат през района, където са разположени кораби на западната коалиция срещу йеменските бунтовници. Може би корабите ще извършват операции в Средиземно море. Проходът към Черно море е затворен за военни кораби.

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че през февруари големият десантен кораб "Александър Отраковски“ е изпълнил десантни учебни задачи в Колския залив и е извършил артилерийски стрелби в Баренцово море.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    11
    ХАХАХАХАХА
    Поредните "новини" разпространявани от фалшивата ТероруZZшлямска проста пропаганда! Добре, че има вгъZZражденци и изкукали кумуноидни пенции дето да им се връзват на лъжите! Слава на нашата братска Украйна!!!
  • 4
    10
    Ванка с танка
    Аз пък бих искал да кажа, че тоя джендър третополов, дето се е разписал под номер 7 е изпляскал един куп лъжи и измишльотини. Ама от ДеПеСе такива опорки са му спуснали днес, нищо че са абсолютни простотии, които са се родили в мазната прасешка кратуна на ДеБелян!
  • -1
    9
    Путин Хуйло
    Много бих искал някой разгонен мигрант да си потопи кораба в широкия ми задник. Дано дойдат повече насам, че да имам кого да забавлявам с аналните си умения!
  • -2
    8
    до 7
    За Ямал и Азов даже Ройтерс опроверга украинците, а си спомням за „Адмирал Макаров“ него завалията три пъти го потопяваха, пък той все излизаше и ги „калибрираше“, май ги хвана срам, щото скоро не са го „потопявали“
  • 6
    7
    До пети и шести
    Доста са имената на корабите, ама явно в руската пропаганда, каквато само четете ги няма. Сигурно вярвате в идеята, че крайцера "Москва" . флагманът на Черноморски флот на Блатная е нарочно скрит и сега става свръх модерно оръжие. А нещо за "Ямал", "Азов", "Константин Олшански", "Цезар Куников", "Ивановец", "Новочеркаск", "Саратов", "Минск" - всичките все извадени от строя или потопени. Ама в сводките на бул Мутрафонова ги няма, нито в информациите от Кремъл. От Москва една след втората година от т.нар. спецоперийка признаха, че е реално война. След известно време ще признаяет и че е геноцид и престъпление срещу човечеството
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари