Депутат ползва Ангела Меркел като жокер в "Стани богат"

0
Депутат ползва Ангела Меркел като жокер в "Стани богат"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Политиците, които се сблъскват с подвеждащи въпроси в ефир, обикновено не се обаждат по телефона за помощ. Но когато германският депутат Волфганг Босбах получил шанс да се обади на приятел в звездно издание на телевизионната игра "Стани богат", той решил да звънне направо на .... Ангела Меркел, пише британското издание Telegraph.

За съжаление се оказало, че германската канцлерка не си е у дома, тъй като не отговорила, дори след като продуцентите на шоуто позволили на Босбах да й позвъни за втори път. Вместо това, обаждането било прехвърлено към гласова поща.

Босбах, депутат от Християндемократическия съюз на Меркел, достигнал до въпрос за 500 000 евро, когато се запънал на питане за стара източногерманска марка перални: "Култовата перална машина WM 66 е легендарна наред с другите неща и с това, че много собственици я използвали, за да а) генерират топлина, б) да готвят храна, в) да я употребяват като прахосмукачка, г) да хващат западно радио?".

WM 66 е перална машина, която е създадена и се продава в Германската демократична република (ГДР) от 1966 година. Поради простата конструкция е сравнително евтина и лесна за употреба, с компактен дизайн, много ниско ниво на шум и процент на грешки, както и с дълъг живот. Затова и се превръща в символ на "високия стандарт на живот в ГДР".

Босбах решил да се обърне към колежката си Меркел, тъй като тя е израснала в комунистическа Източна Германия. Понеже номерът на канцлерката не е обществено достояние, асистент бил изпратен в гримьорната да донесе мобилния телефон на депутата. Но това не предотвратило шегите, че американската Агенция за национална сигурност ще подслушва и без това. В крайна сметка депутатът се отказал и си тръгнал със сумата от 125 000 евро, които дал за благотворителност.

А за любопитните кой е верният отговор, ето и обяснението: Поради голямата си мощност често WM 66 е била използвана и за други цели, като например изваряване на бельо и козметика с цел елиминиране на патогени или алергени. Най-любопитното приложение на пералнята, използвана и до днес, безспорно обаче е загряването на по-голям брой немски наденички и други подобни ястия. Това е и верният отговор на въпроса за 500 000 евро.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари