Делян Добрев: Прокуратурата в България е един репресивен орган

0
ГЕРБ няма да подкрепят искането за сваляне на имунитета на бившия енергиен министър
ГЕРБ няма да подкрепят искането за сваляне на имунитета на бившия енергиен министър Снимка: БГНЕС

ГЕРБ няма да подкрепят искането за сваляне на имунитета на бившия енергиен министър

Докато не приключи съдебната реформа, няма да подкрепим свалянето на имунитет на когото и да било в Народното събрание, заяви Даниел Митов от ГЕРБ по време на онлайн излъчване от централата на партията, в присъствието на колегите си Даниел Митов, Деница Сачева и Томислав Дончев, предаде БТА.

Софийската градска прокуратура предложи по-рано днес на главния прокурор да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за продължаване на наказателното преследване срещу Д. Д., депутат в 49-ото Народно събрание.

Според Даниел Митов правосъдната реформа е превъзбудила страстите, особено от страна на прокуратурата. „От 30 години прокуратурата е обвинявана, че държи дела "на трупчета", казано на жаргон, за да ползва въпросните дела в момент, в който се вземат тежки политически решения, за да влияе върху решенията на политици“, каза Даниел Митов. Това няма как да се приеме за нормално в една европейска демокрация, посочи той.

Според него се образуват дела и се повдигат обвинения именно с цел натиск върху политици, за да си преосмислят поведението.

Вземаме категорично и ясно решение, че няма да подкрепим свалянето на чийто и да било имунитет, от която и да е политическа група в парламента, в момент, в който се прави тежка съдебна реформа“, подчерта Митов.

"Не виждам притеснения за себе си да си дам имунитета", отбеляза Делян Добрев. Той каза още, че прокуратурата в България е репресивен орган и той знае това от личен опит през последните повече от десет години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Много късно се сетиха тия т-пунгери от ГЕРБ, че Прокуратурата е репресивен орган. Бяха времена когато Главните прокурори масово репресираха противниците на ГЕРБ, което превърна властта в България като фашистка, ГЕРБ фашистка партия , а Борисов диктатор.
  • 5
    2
    Само Минавам
    Епа, прокуратурата винаги е била репресивен орган, това че преди да поискат оставката на Гешев, прокуратурата беше в сферата на услугите, при това главно към ГЕРБ, не означава, че прокуратурата не е била репресиван орган като цяло или към другите. Имаше едни "джуджета", имаше едно "Жоси", даже на един човечец банката му замина, той пък взе че осъди България, едни с криптовалути чакаме да ни осъдят, един човечец от Дубай - също... прокуратурата винаги са били репресиван орган, а ние винаги сме плащали за техните репресии. Накратко: добро утро г-н Делян Добрев, как спахте!?
  • 6
    1
    Този
    Без да съм с юридическо образувание знам че всички сте за зандана .ама и това време ще дойде сами ще се изядете има Бог дето вижда всичко . Никога несе кълни в нещо ако Неси сигурен .А вие се клехте да служите на народа .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари