Делян Добрев: Дизелът в момента трябва да е под 2 лева

0
„Лукойл” призна, че печели по 1 лев на литър гориво, заяви депутатът от ГЕРБ
„Лукойл” призна, че печели по 1 лев на литър гориво, заяви депутатът от ГЕРБ Видео: NOVA

„Лукойл” призна, че печели по 1 лев на литър гориво, заяви депутатът от ГЕРБ

Дизелът в момента трябва да е под 2 лева, защото ако погледнете цената на суровия петрол сорт Урал – той е 50 долара. Когато този петрол е 50$, обикновено цената в България е под 2 лв., а сега е 3,05 лв. Това каза в ефира на NOVA депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

Той припомни, че през 2018 г. литър от дизеловото гориво се е продавал у нас за около 1,80 лв., при положение, че петролът е бил с по-висока цена, а акцизът и ДДС са били същите. По думите му „Лукойл” си е признал, че печели по 1 лев на литър.

Защо се появи това левче? Защото след началото на войната държавата издейства дерогация за „Лукойл” да купува евтин руски петрол, който е с 30-40% по-евтин от другия. Само че от тези 30-40% влизат в сметките на „Лукойл” и „Литаско” и на всички руски компании. От тях не ползва нито стотинка българският потребител”, обясни Добрев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    А пелетите колко са
    Ако е по-изгодно с пелети , защо да караме с дизел ? По време на войната са карали на газ генератори !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари