Даниел Митов отказа да е външен министър

1
„Не бива да се превръщам в „ябълка на раздора“, мотивира се зам.-председателят на ГЕРБ
„Не бива да се превръщам в „ябълка на раздора“, мотивира се зам.-председателят на ГЕРБ Снимка: Даниел Митов / Facebook

„Не бива да се превръщам в „ябълка на раздора“, мотивира се зам.-председателят на ГЕРБ

„Оттеглям своето одобрение да бъда външен министър“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред журналисти в Народното събрание.

„В тази ситуация не бива да се превръщам в „ябълка на раздора“ и в каквато и да е била фигура, която да разделя и да пречи на институциите да си вършат работата“, каза още Митов.

Митов действително се превърна в „ябълката на раздора“, след като служебният премиер Димитър Главчев поиска именно зам.-председателят на ГЕРБ да застане начело на Министерството на външните работи (МВнР), малко, след като за този пост бе предложил Стефан Димитров. Решението на Главчев дойде и само няколко часа, след като лидера на ГЕРБ Бойко Борисов публично изрази неодобрението си от Стефан Димитров начело на МВнР. Това лавинообразно доведе до обвинения за политическа обвързаност на „служебния кабинет“, а ИТН, БСП и „Възраждане“ дори поискаха вот на недоверие на служебното правителство.

Митов днес заяви, че и преди е бил външен министър и обясни, че в тази ситуация държавата трябва да има ясен външнополитически курс, който да е проатлантически, про-НАТО, проевропейски. Въпреки това се отказва от поста.

Решението на Митов дойде само два часа, след като служебният премиер Димитър Главчев проведе среща с президента Румен Радев по повод искането му за смяна на министрите в МВнР и на земеделието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Читател
    Този наглед интересен субект си мисли,че съобщава нещо пред читатели отпреди 25 -ет години.Борисов извика от Подуене,Главчев го чу и се задейства процедурата да стане от стола досегашния министър на външните работи,за да седне наш Дани.Даньовата радост обаче, трая много малко.Да благодарим на президента г-н Радев,че както винаги,постъпи както целесъобразно, така и законосъобразно!
  • 12
    1
    Вътрешен
    Носи се новината че Десито Атанасова и Пеевски чакат бебе и тази новина скоро ще покаже че Герб и Дпс са едно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари