Даниел Лорер: Започваме обединение между ПП и ДБ, но няма да спрем дотам

2
Успяхме да накараме този парламент да вземе някои наистина добри решения за хората, коментира Даниел Лорер
Успяхме да накараме този парламент да вземе някои наистина добри решения за хората, коментира Даниел Лорер Снимка: БНТ / стоп кадър

Успяхме да накараме този парламент да вземе някои наистина добри решения за хората, коментира Даниел Лорер

"Бих обобщил дейността на 48-ия парламент със следната фраза: "може, когато иска". Определено смятаме, че успяхме да накараме този парламент да вземе някои наистина добри решения за хората". Това коментира в "Още от деня" по БНТ Даниел Лорер от ПП.

Като примери той посочи увеличението на лекарските заплати, минималната работна заплата и решението учебниците да станат безплатни за всички ученици. На въпрос защо не са успели да излъчат редовен кабинет, той коментира, че в НС не е имало стабилно мнозинство и че първата политическа сила ГЕРБ не е успяла да се справи с тази задача.

"Хората искат решения на техните проблеми. Именно затова правим обединението между ПП и ДБ, защото вярваме, че това е правилният път да бъдем първа политическа сила и да наложим решението на тези проблеми като приоритет на следващия парламент".

"На следващите избори ще започнем обединение между ПП и ДБ, но няма да спрем дотам, защото поотделно нищо няма да стане, вече го пробвахме в 48-ия парламент", коментира той.

"В 49-ия парламент освен тези формации, смятаме да привлечем още, които споделят всичко, което вълнува хората - нашите градове да изглеждат европейски, доходите да са справедливи".

На въпрос възможно ли е БСП да бъдат сред тези формации, Лорер посочи, че двете партии са взели много добри решения по време на кабинета "Петков", но в 48-ия парламент социалистите са се присъединили към "хартиената коалиция".

"Не затваряме вратата за никого, който е склонен да разговаря с нас по важни теми - както оръжието за Украйна, така и по темата как гласуваме, защото хартиената бюлетина е доказан начин за много нередности в изборния процес".

"Не е имало покани към ръководството на СДС за присъединяване към коалицията ПП-ДБ", заяви Даниел Лорер. Коментира и че водят добър диалог с изключения от БСП Явор Божанков.

"Не знам дали ще бъде част от нашите листи, но като възгледи, които той изповядва, са изключително близки, така че ще разговаряме, разбира се".

Лорер смята, че казусът Nexo се експлоатира за политически цели, а прокуратурата гръмко разгласява определения, които с времето започват да изглеждат различно. Призова темата да не се политизира, докато няма ясни доказателства какво се е случило.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари