Даниел Лорер: Налага се от чужбина да казват, че правосъдието ни не работи!

0
За санкциите „Магнитски“ трябва да мислят хората от ГЕРБ и БСП, заяви той
За санкциите „Магнитски“ трябва да мислят хората от ГЕРБ и БСП, заяви той

Политикът коментира и изказването на Румен Радев за евентуално ядрено вето на санкциите към Русия

"За санкциите „Магнитски“ трябва да мислят хората от ГЕРБ и БСП. На нас тези санкции не ни казват нищо ново, ние знам кои са тези хора, но те показват, че в България правосъдието не работи. Налага се от чужбина да ни го посочат с пръст. В целия свят 52-ма са санкционираните по „Магнитски“. От тях 9 са в ЕС, 8 в България." Това каза политикът от „Продължаваме промяната“ Даниел Лорер в ефира на „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS.

По високите етажи на властта няма никакви присъди за казуси, които са известни от години, коментира той. Въпросът на тези избори е докога българското общество ще търпи това, поясни Лорер.

По повод образуваното срещу бившия зам.-министър обвинение за газовите доставки той каза, че не вижда основание за притеснение за самия зам.-министър, а основание за притеснение по мотивите на прокуратурата. „България работеше във форсмажорна ситуация. Русия спря доставките на газ и ние бяхме принудени в кратки срокове да намерим алтернативни доставки. Учудвам се защо обвиняват министър, че се опитва да разплати газ в долари, така както беше договорен преди да бъде спрян. Важен въпрос е дали това не обслужва руския интерес, когато Русия започне да ни съди по този договор. Трябва да питаме защо в България в лицето на сегашния министър не съди Русия за недоставения газ, така както прави Чехия и Германия“, коментира политикът.

Лорер посочи, че е важно да се отговори на въпроса защо „Булгаргаз“ не търси своя дълг от 40 млн. лв. от ТЕЦ Варна неплатени доставки на газ. Той зададе въпроса защо „Булгаргаз“ не търси своите 500 млн. лв. неплатени доставки на газ към „Топлофикация София“. Тези въпроси стоят към настоящото ръководство на „Булгаргаз“, допълни Лорер.

ГЕРБ имаха 12 години за разнообразяване на източниците на газ за България, каза той. Лорер поясни, че от ГЕРБ умишлено са забавяли азерския газ, така че страната ни да е зависима от руския години наред. „Трябваше да дойде „промяната“, за да се случи диверсификацията, за съжаление, в условия на война. Същото ще се случи и с петрола в „Нефтохим Бургас“, същото се случва вече и с ядреното гориво“, заяви политикът.

По повод думите на Румен Радев, че България ще наложи вето, ако ЕС наложи санкции върху Русия, които засягат ядрената енергетика, Лорер коментира: „Не разбирам от какво се страхува президентът. Косвено той ни плаши със спиране на тока. България има осигурено ядрено гориво. 48-ото НС вече осигури американско гориво. Такива санкции нямат връзка с интереса на България.

Ядрената енергетика трябва да се развива и това не може да се случва с технологии от санкционирани държави като Русия, уточни Лорер.

Политикът от ПП коментира и бъдещите избирателни листи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Майната ви .....
    За сведение на чифутско-американски подлоги (дето цъкат минуси) догодина АЕЦ-а става на 50 години, открита е през 1974 г., 30 години след 1944 г. Та да попитам колко електроцентрали се откриха през последните 34 години, след 1989г. ??? Изключете тока на подлогите и им дайте по една кофа да я пълнят с демократичен ток, да си го ползват със здраве.
  • 0
    2
    Ала-бала
    И с ядреното гориво както с газа. От където да го доставяте все на руско ще налетите. Но комисионките се услаждат, нали?
  • 2
    1
    Смрадливи
    Чифутско-американски подлоги....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари