Данаил Ковачев: Областна администрация ще обърне внимание на всички сигнали за изборите

0
Областният управител на Русе проведе среща с РИК
Областният управител на Русе проведе среща с РИК Снимка: Областна администрация - Русе

Областният управител на Русе проведе среща с РИК

Подготовката на предстоящия през юни вот 2 в 1 обсъди областният управител на Русе Данаил Ковачев с ръководството и членовете на Районната избирателна комисия /РИК/, съобщават от Областната администрация. Ковачев посочи, че институциите трябва да изградят доверие сред гласоподавателите и да ги мотивират да подадат вота си, гарантирайки, че ще бъде правилно отчетен. Той бе категоричен, че от страна на Областна администрация ще бъде обърнато внимание на всички жалби и сигнали, като по време на изборния ден ще има и дежурен екип на институцията. „Гражданите освен да гласуват, трябва да подават сигнали за нередности и жалби за нарушения, а също и да участват активно в наблюдението на изборния процес и предизборната агитация”, заяви Ковачев. Според него трябва да се направи всичко възможно за повишаване активността на гласуващите. Той увери представителите на РИК, че добрите практики във взаимодействието и координацията между двете институции ще продължат. Ковачев заяви още, че Областната администрация ще подпомага по всякакъв начин дейността на РИК с цел осигуряването на прозрачен и честен вот. Също така той заяви, че независимо от динамичната обстановка ще изиска да се гарантира спокойствието както по време на изборите, така и на учениците на следващия ден по време на националното външно оценяване.

По-късно през днешния ден се очаква в Областната администрация да бъдат доставени и предварителните избирателни списъци. До края на седмицата те ще бъдат разпределени сред осемте общини от региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Копейкин
    спокойно, той е пътник вече, както и този, дето му хариза тази службичка. Дори я ясно името на новия областен управител
  • 9
    1
    Няма такъв ДЕБ*Л!
    Друг областен до сега не е “държал речи” пред РИК. Единствено този слабо*мен човечец се опитва да срича навсякъде, откъдето не го изгонят. Надяваме се да го сменят тази седмица!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари