„Да празнуваме заедно” събра на сцената младите таланти на Русе

1

За 19-та поредна година концертът „Да празнуваме заедно” на фондация „Етническа хармония” развълнува русенци в навечерието на Рождество Христово.

С  много талант и вдъхновение над 120 деца и младежи от различни етнически групи поздравиха публиката в препълнената пленарна зала и отново доказаха, че празникът е двойно по-хубав, когато е споделен.

 Тази година концертът беше под надслов „Приказно вълшебство“. В него се включиха много таланти на танцовото, музикалното и певческо изкуство.

Част от тях са лауреати на престижни международни конкурси. Моделите от Професионална гимназия по облекло откриха концерта с най-новото ревю „Приказни герои” и потопиха публиката в тайнството на коледните празници.

Арменският танцов състав „Хоменътмен” с ръководител Вартануш Хачикян се представи с  най-новите си танци. Малката чаровна звезда на Русе Тереза Тодорова поздрави публиката с най-новите песни от своя репертоар.

Серджо Авакян изпя микс от песни от различни точки на света, включително и от Армения. Български и руски коледни песни изпълниха децата от хорова студия „Детски свят“ при СОУЕЕ с ръководител Теодора Петрова.

Малките балеринки от състава на Снежана Байчева при читалище „Захари Стоянов” показаха наученото през годината. Коледарчета от 1-ви клас от СОУЕЕ отправиха наричания за здраве и благоденствие за всички присъстващи.

Турски, български и ромски фолклор представиха децата от дружество „Гюнеш”. Солов ориенталски танц прикова вниманието на всички присъстващи. Фолклорният състав „Здравец” при Общински център за работа с деца зарадва публиката с много настроение и покани всички на хоро.

И тази година добрият Дядо Коледа развърза големия чувал с подаръци за малки и големи. Накрая всички деца, участници в концерта „Да празнуваме заедно“, получиха богата почерпка. Публиката в залата традиционно също се наслади на Коледни кулинарни шедьоври.

Идеята на тазгодишния концерт бе да се даде възможност за изява на надарени млади хора, лауреати на конкурси и за пореден път да се докаже, че и в наши дни Канети е прав, като сочи Русе за еталон на етническа хармония.

„Вярваме, че празникът е истински красив и пълноценен когато е споделен и това доказваме всяка година, събирайки деца от различни етнически групи на една сцена. Младите таланти се готвят през цялата година за този концерт, за да покажат най-доброто от себе си.

Пред публика те се чувстват безкрайно щастливи и оценени по достойнство“, твърди г-жа Румяна Куцарова, председател на фондация „Етническа хармония“.

Фондация ‘Етническа хармония’ деветнадесета поредна година разработва и реализира програми за утвърждаване на хармония, толерантност и взаимопомощ между деца, младежи и възрастни от всички етнически групи в България. 

Традиционният концертДа празнуваме заедно” събра на една сцена младите таланти на Русе и е естествен завършек на една успешна година за организацията, изпълнена с интересни международни проекти и етно-предизвикателства.

за повече информация и снимки следете:
https://www.facebook.com/groups/172507812791340/

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари