Д-р Татяна Матева: Миризмите сами по себе си не са вредни, токсични могат да бъдат носителите им

0
За избягването на отрицателни въздействия, промишлените предприятия трябва да се разполагат в подветрената част спрямо жилищната зона, коментира още личният лекар
За избягването на отрицателни въздействия, промишлените предприятия трябва да се разполагат в подветрената част спрямо жилищната зона, коментира още личният лекар Видео: КИС 13

Сигнали за миризми в Русе могат да се подават към предприятията с комплексни разрешителни

Това може да стане чрез интернет страницата на РИОСВ, където са публикувани контактните форми на съответните оператори. Списъкът ще се допълва и за другите области от териториалния обхват на екоинспекцията.

Според д-р Татяна Матева, която е общопрактикуващ лекар в Русе, миризмите сами по себе си не са вредни. По нейните думи обаче, токсични могат да бъдат носителите на тези миризми като тежки или прахови частици, които могат да бъдат регистрирани, предава телевизия КИС 13.

За избягването на отрицателни въздействия, промишлените предприятия трябва да се разполагат в подветрената част спрямо жилищната зона, коментира още д-р Матева.

В тази връзка от РИОСВ съобщават, че русенци могат вече да подават сигнали за миризми директно към предприятията с комплексни разрешителни чрез интернет страницата на екоинспекцията. Това ще даде допълнителна възможност на РИОСВ да осъществява по-строг контрол за спазване на условието за интензивно миришещи вещества в комплексните разрешителни на голяма част от операторите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    13
    Голям Нос Без Хронична Хрема
    Предлагам си услугите като измервател на миризмите. Разбира се срещу добро заплащане. За измерване на пръдня взимам 10 лева.
  • 7
    12
    Фен на доктор Менгеле
    По-добре питайте доктор Менгеле какво мисли за обгазяването на хора!
  • 7
    11
    Ивета
    Тя всичко много добре знае и е учила, но ПАРИТЕ я карат да говори каквото са й наредили :))
  • 2
    10
    Симеон
    Ох, успокоих се. Вече и 100 леярни, и 1000 иноинератора да построят до нас, няма эа какво да се тревога.
  • 3
    9
    Alèx
    Изпращайте сигнали до МАРС-13! Ша Ви отгово рят!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари