Д-р Огнян Митев: Починалата родилка имаше тежка инфекция

2
Класически запуснат случай. Колегите са направили всичко възможно да я спасят, обясни директорът на благоевградската болница
Класически запуснат случай. Колегите са направили всичко възможно да я спасят, обясни директорът на благоевградската болница Снимка: Фейсбук

Класически запуснат случай. Колегите са направили всичко възможно да я спасят, обясни директорът на благоевградската болница

26-годишна родилка от Сандански почина вчера следобед в реанимация на МБАЛ - Благоевград, след като на 29 юли сутринта родила второто си дете в болницата. Дошла в здравното заведение на 28 юли в тежко състояние и с възпаление.

Класически запуснат случай. Всичките ѝ показатели сочеха, че е с тежка инфекция. Направено ѝ е секцио без усложнения, извадено е здраво бебе, малко над 3 килограма, но майката веднага е преведена в реанимация, заради инфекцията, с която е приета в болницата”, каза тази сутрин д-р Огнян Митев, директор на благоевградската болница, предаде „Телеграф”.

След операцията положението на родилката се влошава. Състоянието ѝ не позволява да се транспортира към София. Според медиците раждането не е причина за фаталния край. Близките ѝ били наясно, че е постъпила в болница в много тежко състояние.

В реанимация колегите са направили всичко възможно да я спасят. Предприети са всички действия. Най-вероятно става въпрос за сепсис. Вчера дойде и професор от София за консултация по случая. Малко по-късно, следобед, жената, която е от ромски произход, за съжаление почина”, каза още д-р Митев.

Преди 2 години в родилно отделение на МБАЛ - Благоевград издъхна 29-годишна жена от квартал "Еленово", почина и бебето ѝ. Животът си загуби друга родилка преди това, за която медиците казаха, че причината за смъртта е ковид.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари