Д-р Москов, върви ли БМВ-то, седалките подгряват ли?

15

Да се събират пари със смс-и, за да се закупят апарати за лечението на новородени деца – това е краят на българското здравеопазване!

Къде е държавата? Къде е министерството на здравеопазването?

Къде е министърът? Д-р Москов, спите ли? Или се возите в новата си лъскава лимузина, купена с нашите пари, тези на народа.

Да се возиш в автомобил 7-ма серия, а хората да реват по телевизията и да пращат смс с надеждата, че ще се съберат пари за апаратура, което всъщност е работа изцяло на държавата, това е краят…

На Коледа, когато всички трябваше да са щастливи и усмихнати, половин България гледаше телевизия и плачеше, пише BNews

Плачеше, когато гледаше как едни невинни същества чакат нашите смс-и, за да имат необходимата апаратура за лечение. Колко тъжно само…

И всички се „радваха“, че тази година са събрани рекорден брой смс-и и средства, а това говори само за едно – държавата я няма, здравното министерство също, а за министъра... по-добре да замълчим...

Ето какво написа актьорът Мариан Бачев във Фейсбук и социалната мрежа изригна – от гняв срещу министъра, който явно е решил да поболее народа:

"За мен "Българската Коледа" не е символ на надежда, а доказателство за последна фаза в агонията на едно общество. Защото подобна дарителска инициатива може да има, за да се закупи цигулка на гениално дете-музикант или за да се финансира националният училищен отбор по информатика. Но не и за лечението на деца!

Докато има и едно-единствено тежко болно българско дете, никакъв друг разход не може да бъде по-важен за държавата, никакъв!

И ако няма вече кой да ти дава нови милиардни заеми, понеже вижда продънената ти икономика, намираш други решения - продаваш лимузините на институциите и им купуваш дачии и грейтуоли или спираш безсмислените командировки и екскурзиийки на легионите чиновници по цял свят и започваш да лекуваш децата!

Другото - кампанийки със смс-и, развълнувани репортерки и благодарящи за дарената техника директори на болници, си е просто чист цинизъм."

Това е тъжната истина! Дано в навечерието на Новата година всички отговорни институции се замислят и дано следващата година за болните деца на България се погрижат отговорните лица. Ако ли не - това не е държава!

Източник: BNews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари