Д-р Благомир Здравков: Финансирането за техника за образна диагностика в детската болница е осигурено

1
Относно скенера, би следвало тази обществена поръчка скоро да приключи, каза още изпълнителният директор на СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев"
Относно скенера, би следвало тази обществена поръчка скоро да приключи, каза още изпълнителният директор на СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев" Снимка: Blagomir Zdravkov / Facebook

Относно скенера, би следвало тази обществена поръчка скоро да приключи, каза още изпълнителният директор на СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев"

Средствата за техниката за образна диагностика в детската болница бяха отпуснати още от предходното правителство. Бяха стартирани обществени поръчки, които чисто технологично, няма как по най-бързия начин това да се случи, но новата рентгенова апаратура предстои да бъде инсталирана в болницата - това заяви в студиото на "Денят започва" по БНТ д-р Благомир Здравков - изп. директор на СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев".

Относно скенера, би следвало тази обществена поръчка скоро да приключи, каза още той и добави:

"Финансирането за техниката за образна диагностика беше осигурено от предходното правителство. Бяха осигурени средства за един цял етаж в болницата, който успяхме да ремонтираме. Предстои и нов ремонт. Ремонтите в работещо лечебно заведение са много трудна задача, защото няма как да спрем дейността."

Още в началото на мандата на ръководството на болницата, преди повече от 3 години, са били набелязани най-проблемните точки. Постоянно са изпращани сигнали и доклади в Министерството на здравеопазването и за много от тях не е имало развитие, поясни д-р Здравков.

Според него, детското здравеопазване винаги е следвало да бъде надпартиен приоритет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари