Бурята във Великобритания взе три жертви

0

Общо трима души са загинали са загинали, след като бурята „Денис“ продължава да опустошава Великобритания втори ден, пише британското издание London Evening Standard.

За последните 48 часа във Великобритания се изля огромно количество дъжд, колко за един месец, предизвиквайки рекорден брой предупреждения за наводнения и сигнали в страната.

Полицията съобщи, че мъж, на около 60 години, е забелязан да пада в река Таве, Южен Уелс. Wспели id да го извадят, но въпреки усилията на медицинските служители, борещи се за неговия живот, той е починал.

Още един човек е намерен в резултат на мащабна спасителна операция в Маргейт, докато друг е открит край залива Херне, предаде "Фокус".

Поради наводнения тази сутрин и сериозните разрушения, които се случиха през нощта и сутринта, е станало голямо бедствие и ние координираме действията на ведомствата“, сподели полицията от Южен Уелс в профила си в туитър.

Искам да уверя хората, които са пострадали, че ние правим всичко възможно и ще продължи да работим неуморно до тогава, когато не изчезнат всички рискове“, заяви полицай Дженифър Гилмър. „Имам много ясен съвет за всички - не се паникьосвайте и бъде разумни, пазете се от всяка опасност, като потоци и реки, и се свържете с нас при спешни случаи“.

Голямо бедствие е обявено също така и в Херефордшър. Властите там заявиха, че окръгът „преживява значително и голямо наводнение“.

От Агенцията по околната среда информират, че в Англия има около 594 предупреждения за наводнения и сигнали. „Днес имаме най-много предупреждения за наводнения и сигнали (594) в Англия в сравнение с всеки друг ден“, написа изпълнителният директор Джон Къртин в профила си в социалната мрежа „Туитър“.

От Национална метеорологична служба на Великобритания заявиха, че в някои части на страна са регистрирани ветрове с повече от 80 мили в час, а най-силните са в Абердарон- 91 мили в час. Предупреждения за наводнения има и за реките Нийт и Таф в Южен Уелс, както и за река Теме, която се намира на север.

Полицията от Гвент заяви, че жителите на Скенфрит и Монмутшир са посъветвани да се евакуират заради наводнението. От Националната метеорологична служба на Великобритания пуснаха предупреждения, че зарази вероятността от наводнения населението Йоркшър, Уелс, Девън, Източен Съсекс и Кент може би ще бъдат принудени „да защитават себе си и своето семейство“ от бурята.

Железопътните услуги са преустановени в Южен Уелс, след като релсите са наводнени, докато жп линията между Дарби и Лонг Итън също е затворена. Затворени са и магистралите 54 на запад в Телфорд,A52 в Ийст Мидландс и други.

Националната метеорологична служба на Великобритания съобщи по-рано, че „силният вятър и дъждове“ ще продължат в големи части на Обединеното кралство и в неделя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари