Буря остави 10 000 домакинства без ток в Небраска

0
Торнадо връхлетя части от американския щат
Торнадо връхлетя части от американския щат

Торнадо връхлетя части от американския щат

Стотици домове са повредени, а близо 10 000 домакинства са без ток, след като торнадо връхлетя части от Омаха, в американския щат Небраска. Съобщава се за ранени, но все още не е ясно дали някой е загинал при бурята, предаде NPR News.

В Небраска са регистрирани множество торнада, но най-разрушителната буря се е пренесла от предимно селски район в предградията северозападно от Омаха, град с население 485 000 души.

Едно от другите торнада е преминало през части от градското летище "Епъл", което е било затворено за близо час.

Според главния стратегически директор на летищната администрация на Омаха Стив Маккой пътниците са били изпратени в убежища при буря, съобщава Агенция Фокус. Терминалът не е бил засегнат, но други сгради на летището "са претърпели щети".

Летището вече е отворено, въпреки че се очакват закъснения на полетите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари